موتور برق بی صدا (سایلنت) چیست؟
موتور برق سایلنت چیست؟ + روش بی صدا کردن موتور برق
همه ما به دنبال خرید موتور برق بی صدا و استفاده از یک نوع موتور برق هستیم که صدای آزار دهنده نداشته باشد و از آن بتوانیم در محیط های بسته و حتی منزل استفاده کنیم و علاوه بر همه اینها بتواند برق مورد نیاز ما را به مدت طولانی تری نسبت به سایر موتور برق ها تامین کند. موتور برق با مکانیزمی که دارد انرژی حاصل از سوخت را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. این وسیله کاربردی و مهم نیاز کاربر را بر طرف می کند و می توانیم در مکان های مختلفی از آن استفاده کنیم. یکی از انواع پرطرفدار موتور برق ها، موتور برق سایلنت است. در ادامه می خواهیم بدانیم که موتور برق سایلنت چیست؟
در ادامه با ما همراه شوید تا ضمن معرفی اینکه موتور برق سایلنت چیست؟ شناخت بیشتری درباره انواع موتور برق و کاربرد هایی که دارد کسب نمایید. اگر از موتور برق های قدیمی استفاده می کنید و سر و صدای زیاد آن ها باعث اذیت و آزار شما می شود، می توانید از روش هایی که در این مقاله برای کاهش صدا و یا بی صدا کردن موتور برق ها گفته شده است، استفاده نمایید.
موتور برق سایلنت چیست؟
موتور برق سایلنت یک ابزار موتوری است که با کمک آن نیروی برق تولید می کنیم. برخی از موتور برق ها دارای صدای زیادی در زمان کار هستند و برخی از آنها نیز پیشرفته تر بوده و کمترین صدا را دارد. در پاسخ به این سوال که موتور برق سایلنت چیست اینگونه می توان پاسخ داد که؛ ابزاری است که در زمان کار کمترین صدا را تولید می کند و دلیل سایلنت بودن نیز به همین خاطر است.
موتور برق در اندازه ها و توان های مختلفی وجود دارد و با کمک سوخت های مختلفی از قبیل بنزن، دیزل و … راه اندازی می شود. ژنراتور برق بی صدا در مکان ها و فضای های بسته بدون هیچ محدودیتی کار می کنند و شما می توانید در حین کار شاهد کمترین صدای تولید شده باشید که دیگر آزار دهنده نیست. موتور برق دارای انواع مختلف و کاربرد های متنوعی است که در ادامه به معرفی و توضیح هر کدام از آنها می پردازیم.
انواع موتور برق سایلنت کدامند؟
موتور برق سایلنت دارای انواع مختلفی است که آنها را می توان بر اساس مختلفی دسته بندی بندی کرد. یکی از مهم ترین و اصلی ترین دسته بندی ها در خصوص انواع موتور برق سایلنت بر اساس منبع سوخت آنها است. انواع موتور برق بی صدا وجود دارد که از هر کدام از انها می توانیم در موارد مختلف استفاده کنیم و با کمک آنها شاهد کمترین صدا و لرزش باشیم. در ادامه انواع موتور برق سایلنت بر اساس سوخت معرفی و تعریف می کنیم.
· موتور برق بنزینی
یکی از انواع موتور برق سایلنت که بیشترین استفاده را دارد موتور برق بنزینی است. درواقع برای راه اندازی این وسیله از سوخت بنزین استفاده می شود. موتور برق بنزینی را با نام ژنراتور برق نیز می شناسند. قیمت موتور برق بنزینی در مقایسه با دیگر انواع موتور برق ها کمی بالاتر می باشد.
· موتور برق دیزل
همانطور که دانستیم موتور برق ها بر اساس منبع سوخت دارای انواع مختلفی هستند. یکی دیگر از انواع ژنراتور برق بی صدا نوع دیزلی آن است. در این مدل انرژی مکانیکی از طریق احتراف گازوئیل به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.
· موتور برق گازی
موتور برق گازی از انواع مختلف ژنراتور ها است که برای راه اندازی آن نیاز به گاز شهری و یا گاز مایع است. با وصل کردن این موتور برق به جریان برق انرژی حاصل از سوخت گاز را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنیم.
· موتور برق دوگانه (بنزین_نفت)
این مدل از موتور برق ها در واقع دوگانه سوز هستند و می توان از دو نوع سوخت برای راه اندازی آن استفاده کرد. سوخت هایی که در این نوع از ژنراتور ها استفاده می شود بنزین و نفت هستند.
معایب استفاده از موتور برق سایلنت چیست؟
استفاده از موتور برق برای تامین برق در شرایط اضطراری امری ضروری است. ممکن است کاربران برای تامین برق خانگی دچار مشکل شوند یا در مصارف صنعتی نیازمند برق باشند. اما ممکن است به دلیل وجود برخی معایب موتور برق سایلنت، استفاده از آن مناسب کاربر نباشد. دانستن مزایا و معایب استفاده از موتور برق سایلنت منجر می شود تا با بررسی شرایط و نوع کاربری، موتور برق مناسبی خریداری کنید.
موتور برق سایلنت در حقیقت دستگاهی با اتاقک سایلنت است که این اتاقک تا حد زیادی مانع از خروج صداهای بلند می شود. این اتاقک سایلنت منجر می شود تا با یک موتور برق سایلنت یا موتور برق بی صدا مواجه شویم. در ادامه به معایب استفاده از موتور برق سایلنت می پردازیم.
معایب موتور برق سایلنت
هر تجهیزی با یکسری مزایا و معایب راهی بازار می شود. به همین دلیل نیز افراد با بررسی تمامی جوانب به سراغ خرید دستگاه می روند. معایب موتور برق سایلنت در واقع چندان چشم گیر نیست و می توان از آن ها چشم پوشی کرد. اما دانستن آن ها آگاهی فرد را پیش از خرید افزایش می دهد.
سه مانع برای خرید موتور برق سایلنت
- وزن سنگین
- قیمت بالا
- نامناسب برای مناطق گرمسیری
وزن سنگین موتور برق سایلنت به دلیل داشتن کانوپی و عایق است. این اتاقک فلزی وزن موتور برق را بسیار افزایش می دهد. به طوری که برای استفاده در شرایطی کاربرد دارد که نیازی به حمل و جابجایی بسیار وجود نداشته باشد. البته می توانید با قرار دادن چرخ های کوچک در بخش زیرین دستگاه، به راحتی آن را حمل کنید. موتور برق سایلنت برای مناطقی مناسب است که مسکونی، اداری و تجاری هستند و کم بودن صدا نسبت به وزن اهمیت بیشتری دارد؛ چراکه نیازی به جابجایی و حمل آن وجود ندارد.
قیمت بالای موتور برق سایلنت نسبت به سایر مدل ها باز هم به سبک خاص طراحی آن بر می گردد. داشتن اتاقک به مقدار قابل توجهی منجر به افزایش قیمت موتور برق بی صدا می شود.
نامناسب بودن موتور برق سایلنت برای مناطق گرمسیری، از عواملی است که خریداران ساکن در شرایط اقلیمی گرم را تحت الشعاع قرار می دهد. تمامی مدل های موتور برق با کمک سیستم هواخنک موتور خود را سرد می کنند. به این معنی که موتور باید در معرض هوا باشد یا محلی برای ورود و خروج هوا و تهویه وجود داشته باشد.
در غیر این صورت موتور به دلیل نداشتن سیستم تهویه مناسب به سرعت داغ می شود و ممکن است بسوزد یا به صورت خودکار خاموش شود. اما یک موتور برق سایلنت یا بی صدا، به دلیل داشتن کانوپی و اتاقک تهویه هوای ضعیف تری دارد.
چرا موتور برق سایلنت بخریم؟
شاید با وجود معایب موتور برق سایلنت به این موضوع فکر کنید که چرا موتور برق سایلنت بخریم؟ در پاسخ باید بگویم که درست است این دستگاه ایرادات مذکور را دارد، اما همانطور که قبلا نیز گفتیم این معایب به قدری نیست که مانع از خرید یک موتور برق سایلنت شود. تنها کاری که برای جلوگیری از سوختن موتور باید انجام دهید، کاهش ساعات کارکرد دستگاه نسبت به سایرین است. نباید انتظار داشته باشید که موتور برق سایلنت همانند سایر موتور برق ها به صورت مداوم ۸ الی ۹ ساعت کار کند.
منبع: بازرگانی ضرغامی