هزینه ترخیص کالا از گمرک شهریار چقدر است؟
از جمله اموری است که در زمینهی صادرات و واردات، اهمیت بسیاری دارد. اگر شما کالایی را از خارجِ کشور وارد کنید، این کالا به ادارهی گمرکی میرود و شما باید برای ترخیص آن، اقدامات لازم را به عمل بیاورید. همچنین این موارد، برای زمانی که قصد داشته باشید کالایی را صادر کنید هم پیش میآید. بدین شکل که ابتدا کالا به گمرک رفته و پس از ترخیص، اجازهی صادر شدن پیدا میکند.لازمهی ترخیص کالا از گمرک شهریار ، طی شدن سلسله مراتبی است که نیاز به شناخت قوانین دارد. توجه داشته باشید که این امکان وجود دارد که در اثر بی دقتی و طی شدن اشتباه مراحل، طبق قانون، کالای شما قاچاق محسوب شده و زیانهای مالی و از دست رفتن اعتبار شما را در پی داشته باشد.
بنابراین، شناخت مراحل ترخیص کالا، برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، امری ضروری است. طبیعی است که یک تاجر، مشغلههای زیادی در زمینهی و واردات دارد و احتمالا فرصت این را ندارد تا برای شناخت قوانین ترخیص وقت بگذارد. اینجاست که پای ترخیصکار حرفهای به میان میآید.در این مقاله سعی میکنیم نکاتی مفید را در زمینه ترخیص کالا، مراحل ترخیص کالا، نکات و تبصرههای موجود در خصوص ترخیص کالا برای شما بیان کنیم؛ همچنین اگر قصد ترخیص کالا را دارید و سوال یا ابهامی در این رابطه ذهن شما عزیزان را به خود درگیر کرده است میتوانید برای رفع سوال و یا کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ترخیص کالا با کارشناسان تی اکسپرس در ارتباط باشید.
ترخیص کالا چیست و در کجا انجام میشود؟
ترخیص کالا فرآیندهای اداری و مالی ای است که باید طی شود تا کالای وارد شده به کشور، از گمرک آزاد گردد. ماجرا به این صورت است که وقتی کالا به کشور وارد میشود، وارد گمرک شده تا برخی هزینهها از قبیل مالیات، سود بازرگانی، حقوق گمرکی و هزینهی تسهیلاتی که در صادرات و استفاده شده، بر روی کالا اعمال شود. اما نکته مهم اینجاست که این فرآیند، یعنی فرآیند ترخیص کالا، به هیچ عنوان کار سادهای نیست و مراحل زیادی دارد که باید طی شود. به همین جهت است که برخی شرکتها، قوانین ترخیص را به خوبی مطالعه میکنند تا بتوانند در این امر، کمک حال تجار باشند. در اینجاست که فردی به نام ترخیصکار، وارد میدان میشود. به افرادی که صاحب بار نیستند و وظیفهی ترخیص را بر عهده میگیرند، به اصطلاح ترخیصکار گفته میشود.
گمرک های مهم ایران برای ترخیص کالا کدام اند؟
مهم ترین گمرک های ایران عبارت اند از:گمرک خرمشهر، که در بندر خرمشهر واقع شده و از بزرگترین گمرکهای ترخیص لوازم خانگی و آشپزخانه است.گمرک بندرعباس، از بزرگترین و پر ترافیکترین گمرکهای ایران به حساب میآید و به علت ترافیک زیادی که دارد، توصیه بر آن است که برای ترخیص از این گمرک، از ترخیص کار با تجربه که با مراحل ترخیص کالا از گمرگ آشناست، کمک بگیرید.گمرک بوشهر نیز از دیگر گمرکهای جنوبی ایران بوده که دارا ترافیک بالایی است.گمرک فرودگاه امام خمینی، که تسهیلات زیادی برای واردات ماشینآلات و قطعات و لوازم یدکی ماشینآلات ارائه میدهد.گمرک شهریار تهران، که در غرب تهران واقع شده و در حال حاضر، اصلیترین واحد ترخیص خودروی کشور است.
ثبت اظهارنامه:
در اولین مرحله پس از ورود کالا به گمرک، لازم است اظهارنامه صادرات یا واردات را کامل کرده اطلاعات لازم را ثبت کنید. که این کار با مجهز شدن سیستم گمرک به سامانهی EPL، به شکل آنلاین، امکانپذیر خواهد بود. برای این کار، مدارکی لازم است که در بخش اسناد لازم برای ترخیص کالا به آن میپردازیم. پس از تکمیل ثبت اطلاعات و ارائه مدارک، در صورت تایید، یک شماره سریال و شماره عطف به شما داده خواهد شد که لازم است آن را پیش خود نگه دارید.دریافت کوتاژ ( احراز هویت):در این مرحله، پس از بررسی اسناد، نوبت به احراز هویت میرسد. دایرهی احراز هویت فنی، پس از تایید هویت صاحب بار، شماره ثبت، یا همان کوتاژ را ثبت میکند. پس از ثبت کوتاژ، اظهارنامهی شما، مهر میشود.
کنترل و ارزیابی کالا:
در این مرحله از ترخیص کالا، بر اساس نوع بار شما، سه مسیر ممکن است، پیش پای شما قرار بگیرد که در هر کدام از این مسیرها، لازم است تا کالا توسط یک یا چند ارزیاب گمرک، کنترل شود. در این مرحله، مقدار بار، مطابق بودن آن با اسناد و موارد دیگر مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که مشکلی در این قسمت وجود نداشته باشد، در قسمت دایره ارزش، با بررسیهای کامل، ارزش آن مشخص میشود.اخذ مجوز:مجوزهایی که برای خروج کالا لازم است، باید در این مرحله گرفته شود. برای مثال، اقلامی نظیر تجهیزات پزشکی، بهداشتی، تجهیزات مخابراتی و رادیویی، انرژی اتمی و … نیاز به اخذ مجوز دارند.
تا اینجا، در صورتی که تمامی مراحل با موفقیت طی شده باشد، نوبت به پرداخت هزینهی آزاد سازی کالا، خواهد رسید.پرداخت هزینه و صادر شدن سند ترخیص:در این مرحله، صاحب بار، باید هزینهای که توسط کارشناسان اداره گمرک شهریار برآورد شده است را پرداخت کرده و پروانه سبزی که توسط گمرک صادر میشود را دریافت کند. صادر شدن پروانه سبز به معنایی مجوز برای خروج کالا از انبار است. اجازه بارگیری:پس از تسویههای لازم و صادر شدن سند ترخیص، باید برای دریافت قبض انبار اقدام کنید. با این قبض است که گمرک، مجوز بارگیری را صادر میکند. ضمن این که باید هزینهی انبارداری، به مسئول نگهداری کالا پرداخت شود.
خروج کالا:
آخرین مرحله از ترخیص کالا، خروج کالا از گمرکی است. برای این کار، ابتدا باید فیش انبار را از انباردار دریافت کنید. این مدرک، نشان میدهد که انباردار، کالا را به شما تحویل داده است. پس از دریافت این سند، میتوانید وسیلهای که قصد دارید کالا را بار آن کنید را وارد گمرک کرده و بار خود را خارج کنید.مقاله «» به شرح قوانین گمرکی کالای همراه مسافر میپردازد که میتوانید مطالعه کنید.نکات و تبصرههای موجود در خصوص ترخیص کالا:ادارهی گمرک، از زمان تحویل کالا، سه ماه کالا را نزد خود نگه میدارد و همچنین تمدید این مدت زمان، به درخواست صاحب بار، با پرداخت هزینهی انبار داری تا دو ماه دیگر ممکن است. در صورتی که با گذر این زمان، صاحب بار برای ترخیص اقدامی نکند، بار متروکه به حساب میآید
در صورتی که یک ماه از صادر شدن سند ترخیص گذشته باشد و کالا از انبار خارج نشود، کالا متروکه به حساب میآید. که البته میتوان این مدت زمان را با درخواست صاحب بار تمدید کرد.در صورتی که کالاها دارای تاریخ انقضای محدود باشند و تجهزات لازم برای نگهداری آنها در گمرک وجود نداشته باشد، باید به در خواست صاحب بار، برای انتقال آن به گمرکی که تجهیزات کامل را دارد اقدام شود.وجود برخی موانع، باعث میشود که مراحل ترخیص کالا، متوقف شود. در صورت توقف روند توسط اداره گمرک، کالا متروکه نمیشود.علاوه بر این دسته مدارک، مدارک شخصی خود صاحب کالا نیز لازم است. مدارکی از قبیل اصل و کپی کارت ملی و کارت بازرگانی. که این مورد برای فرد ترخیصکار، به شکل دیگری است و این فرد باید مدارکی اعم از اصل و کپی کارت ملی، وکالتنامه محضری و معرفینامه شرکت را به همراه داشته باشد.
هزینه های تخلیه، بارگیری و انبارداری:
محاسبه این هزینه بر اساس وزن، حجم، تعداد کالاها، مدت زمان نگهداری آن ها در انبار و نوع انبار انجام می شود. به طور کلی برای کاهش این بخش از هزینه ها لازم است مراحل ترخیص کالا را به گونه ای طی کنید که بار شما مدت زیادی در گمرک معطل نشود؛ زیرا در این صورت جریمه ها و هزینه های انبارداری آن سرسام آور خواهند بود.هزینه های حقوق گمرکی:حقوق گمرکی برابر با 4 درصد ارزش گمرکی به علاوه سود بازرگانی است. حقوق گمرکی هزینه ای بسیار رایج در گمرک تمامی کشورهاست و همه بازرگانان موظف به پرداخت آن هستند. همچنین سود بازرگانی برای همه کالاها یکسان نیست و بر اساس بخشنامه های ابلاغی دولت، همه ساله به صورت جداگانه تعیین می گردد.
ارزش گمرکی کالاهای وارد شده:
ارزش کالاهای وارد شده برابر با تمام هزینه هایی است که برای رسیدن کالا به گمرک انجام شده است و این هزینه ها شامل هزینه های خرید کالا، حمل و نقل و بیمه می باشد. هر هزینه دیگری که تا قبل از ورود کالا به گمرک برای آن کالا پرداخت شده باشد نیز در این دسته قرار می گیرد. برای کاهش هزینه های گمرکی، لازم است این بخش نیز با دقت محاسبه و پرداخت گردد.محاسبه هزینه ترخیص کالا از گمرک در سال 1402:مبالغ دیگری نیز مانند بیمه کالا وجود دارد که می توانند به مبلغ بالا افزوده شوند. برای تعیین دقیق سودآور بودن تجارت مورد نظرتان، باید حتما هزینه های ترخیص کالا، از جمله سود بازرگانی را محاسبه کرده و سود خود را نیز در این میان در نظر بگیرید تا فرایند واردات کالا به کشور برایتان به اندازه کافی سودآور باشد.
وظایف ترخیص کار:
همانطور که تا الان متوجه شدید، برای ترخیص شدن یک کالا، مراحل زیادی باید طی شود که در صورت بروز مشکل در هر کدام، ممکن است با عدم ترخیص کالا رو به رو باشیم. اما زمانی که این کار را به یک ترخیصکار بسپارید، باید خیالتان از این بابت راحت باشد که این فرد، بارها این کار را انجام داده و با تمامی مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاید، آشنایی کامل دارد. این فرد وظیفه دارد، با استفاده از وکالتنامه و معرفی نامهای موجود، 0 تا 100 کارهای ترخیص را انجام داده و مجوزها و مدارک لازم جهت این کار را تهیه کند. فراموش نکنید ترخیصکاری که انتخاب میکنید، باید مورد اعتماد بوده و صلاحیت این را داشته باشد که شما به او وکالت بدهید.
ترخیصکار، علاوه بر این که باید بر تمامی قوانین حاکم در زمنیهی ترخیص کالا مسلط باشد، همواره باید تلاش کند تا علمش را به روز بگه دارد و از وضع شدن قوانین جدید آگاه باشد؛ چرا که با توجه به حساسیت کار و همچنین تغییر روند صادرات، قوانین هر چند وقت یکبار، دستخوش تغییراتی میشود.جمع بندی:ترخیص کالا مربوط به زمانی است که بار، وارد گمرک شده و باید برای آزاد شدن آن، یک سلسله مراتبی طی شود. کالا، قبل از صادر شدن و بعد از وارد شدن به یک کشور، وارد گمرک میشود و نوبت به ترخیص آن میرسد. پس از ترخیص، میتوان مرحلهی بعد را انجام داد. اما ترخیص کالا، احتیاج به یک سری مدارک و طی کردن مراحل خاصی دارد که در این مقاله به طور کامل بررسی شد..