تولیدات دانشگاهیان در راستای حل مشکلات باشد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

ایران |خبرگزاری |دانشگاه

به گزارش خبرنگار آنلاین، هادی حق شناس ظهر سه شنبه در آئین اختتامیه هفدهمین جشنواره علمی دانشجویی «حرکت» در دانشگاه گیلان با بیان اینکه دانشگاه‌ها منشأ خدمات بزرگ علمی در کشور و در جهان هستند، اظهار کرد: مهم‌ترین شاخصه و ثمره تولید دانش این است که به محصول تبدیل شده و مردم از دانش تولیدی بهره گرفته تا گره‌ای از مشکلات صنعتی و جامعه و اقتصاد کشور را باز شود.

استاندار گیلان با اشاره به خبر اختراع تراشه کمتر از یک میلی متر در دنیا و نصب آن بر سر انسان و جهش علمی بشر در حوزه هوش مصنوعی گفت: این پرسش مطرح است که اگر این خبر درست باشد و کار کرد تراشه‌های کمتر از یک میلی متر در ذهن انسان تأیید شود، موقعیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی و احساس نیازشان چگونه خواهد بود!؟ این چه جهش چه تأثیری بر تمدن انسانی و کره زمین اثر خواهد گذاشت.

وی با اشاره به اینکه چگونه دنیای امروز جهش‌های علمی فراوانی کرده است، گفت: این جهش‌ها در حوزه‌های صنعتی، هوا فضا و حتی در در زندگی ما تأثیر بسزایی گذاشته است.

استاندار گیلان با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها و دستاوردهای علمی دانشجویان باید به صنعت، کشاورزی و معضلات اجتماعی و اقتصادی و…. کشور و استان گیلان کمک کند، ادامه داد: عدم احساس نیاز دانشگاه و صنعت به یکدیگر حلقه مفقوده ای است که باید مرتفع شود.

حق شناس در ادامه با اشاره به معضلاتی همچون واردات بنزین سوپر و ناترازی انرژی، برق و خاموشی‌های روزهای اخیر از انجمن‌های علمی دانشگاه‌ها تصریح کرد: انجمن‌های علمی دانشگاه می‌توانند برای این مسئله راهکار داده و مسائل را حل کنند.

انتقاد از کوچک شدن اراضی کشاورزی به دلیل تغییر کاربری‌ها

استاندار گیلان به مشکل کم آبی در حوزه‌های مختلف آب شرب و کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته در استان گیلان ۱۴ میلیارد متر مکعب باران داشتیم که ۱۱ متر مکعب آن به دریا ریخته است در حالی که مصارف مورد نیاز آبی استان گیلان در حوزه‌های کشاورزی و صنعت ۳ میلیارد مکعب است.

وی اضافه کرد: مهمترین مسئله امروز کشور کم آبی است و دانشجویان با پژوهش و تحقیق می‌توانند از این منابع آبی خدادادی که به دریا می‌ریزد و کاملاً سالم است برای رفع کم آبی کشور بهره بگیرید.

حق شناس تصریح کرد: من از دانشگاه و انجمن‌های علمی دانشگاه‌ها تقاضا دارم اثر بخش و راه گشا باشند و تولیدات علمی مؤثر برای رفع مشکلات کشور و استان گیلان ارائه دهند.

وی با بیان اینکه ما نباید فقط کارهای سخت افزاری انجام دهیم بر ضرورت هوشمند سازی تاکید کرد و گفت: من از مدیران انتظار را ندارم، دانشگاه و انجمن‌های علمی باید مشکلات را حل کنند.

استاندار گیلان با انتقاد از کوچک شدن اراضی کشاورزی به دلیل تغییر کاربری‌ها گفت: امروز درآمد سالانه یک فرد چایکار و شالیکار گیلانی ۲۰ میلیون است که به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به فروش زمین و در نهایت تبدیل زمین‌های کشاورزی به ویلا می‌شود لذا برای پیشگیری از چنین معضلات باید علم و دانش را وارد عرصه کشاورزی و صنعت کنیم.

نمایش بیشتر