دانستنیهای مصرف گوشت گوساله و گوسفندی
بسیاری از خانوادهها بر این باورند که گوشت گوسفندی در مقایسه با گوشت گوساله ارزش تغذیهای بیشتری دارد. چون بافت نرم و لطیفی داشته و طعم و بوی دلچسبی به انواع خوراک و خورشهای سنتی میدهد. فقط گوشت گوسفندی را میپسندند و هیچ نوع گوشت دیگری به مذاقشان خوش نمیآید. درست است که گوشت گوسفند موافقترین مزاج را دارد و سرعت هضم آن بیشتر از گوشت گوساله است و بافت نرم و طعم دلچسبی دارد.
باید بدانید گوشت گوسفند پی و گوساله از نظر ارزش تغذیهای با یکدیگر برابری میکنند و میزان روی، آهن و ویتامین B12 در آنها یکسان است. با این تفاوت که گوشت گوسفند بسیار چرب و افزاینده کلسترول و تریگلیسیرید خون است، اما گوشت گوساله علاوه بر آنکه کمچربتر است در مقایسه با گوشت گوسفند کلسترول پایینتری دارد. پس افرادی که دچار چربی خون بالا، ناراحتیهای قلبی و دیابت هستند بهتر است گوشت گوسفندی را از برنامه غذاییشان حذف کنند.
قیمت و خرید آنلاین محصولات پروتئینی
در خرید آنلاین لیستی از قیمت محصولات پروتئینی و قسمتهای مختلف از گوشت آنها در سایت فروشگاهای اینترنتی به صورت آنلاین وجود دارد و قیمتها هر روز بهروزرسانی میشود. قیمتها در این نوع فروش بسیار مقرون به صرفه است و نگران گرانی و یا در دسترس نبودن وجود ندارد. برای خرید آنلاین گوشت تازه در هر ساعت از شبانه روز میتوانید اقدام نمایید و هر تعدادی که نیاز داشته باشید را سفارش دهید.
مقایسه گوشت گوساله و گوسفندی از لحاظ ارزش غذایی
گوشت گوساله و گوسفندی هر دو منبع پروتئین و انواع مواد مغذی و املاح معدنی هستند. موادی همچون آهن، روی، فسفر، پتاسیم، مس، منیزیم، سدیم، کلسیم، منگنز، ویتامین b12 و … در هر دوی نوع گوشت وجود دارد. مزیت مصرف گوشت گوساله و گوسفندی این است که علاوه بر تأمین انرژی روزانه، بسیاری از نیازهای بدن به املاح معدنی و اسید آمینهها را برطرف میکند. مصرف گوشت گوساله و گوسفندی به لحاظ منبع غنی آهن و روی به افراد دارای کمخونی و افراد نوجوان در سن رشد توصیه میشود.
همچنین در مقایسه گوشت گوساله و گوسفندی به لحاظ وجود کلسیم با هم یکسان بوده و هر دو برای بیماریهای استخوانی همچون آرتروز و درد مفاصل مفید است. کالری و پروتئین هر دو نوع گوشت تقریباً با هم برابر است. گوشت گاو و گوسفندی هر دو دارای چربی زیادی هستند، اما در مقایسه گوشت گاو و گوسفند از لحاظ چربی، گوشت گوسفندی چربی بیشتری دارد و کلسترول و تری گلیسیرید خون را افزایش میدهد. البته بخشی از این چربی، چربی سالم است و برای بدن ضرری ندارد.
در نتیجه میتوان گفت که در مقایسه گوشت گوساله و گوسفندی از لحاظ ارزش تغذیهای تقریباً با هم یکساناند.
مصرف کنندگان محصولات پروتئینی به دلیل اینکه این ماده از اصلیترین مواد غذایی به شمار میرود. به دنبال خرید بهترین و باکیفیتترین مواد غذایی هستند. به عنوان نمونه برای خرید گوشت گوساله و یا بخشهای مختلف آن خواستار گوشت گوساله تازه، کشتار روز و بستهبندی کاملا بهداشتی و مناسب میباشند.
میزان مناسب مصرف گوشت گوساله و گوسفندی
نکتهی مهم در مصرف گوشت گاو و گوسفند، استفاده به میزان مناسب است. استفاده حداکثر دو مرتبه گوشت قرمز در هفته توصیه میشود و بهتر است که بقیهی پروتئین مورد نیاز بدن از طریق گوشت سفید یا مواد گیاهی همچون لوبیا و سویا تأمین شود. به هر حال باید دقت داشت که تفاوت گوشت گاو و گوسفند از لحاظ چربی زیاد نیست و هر دو حاوی مقداری زیادی چربی و کلسترولاند که مصرف بیش از حد آنها نه تنها فایدهای ندارد. بلکه موجب بیماریهای قلبی و عروقی، چربی خون و زمینه ساز بروز و پیشرفت برخی بیماریهای دیگر مثل دیابت شود. همچنین در هنگام مصرف سعی کنید از قسمتهایی همچون راسته، قلم و بازو که دارای چربی کمتری نسبت به بقیه قسمتهاست، استفاده کنید.
در خرید گوشت گوسفندی به صورت آنلاین از فروشگاههای اینترنتی میتوانید قسمتهای مختلف گوشت گوسفندی را در بستهبندیهای جداگانه همراه با قیمت مشاهده و سپس اقدام به خرید کنید.
تفاوت طبع گوشت گوسفندی و گوشت گوساله در طب سنتی
در طب سنتی، اغلب گوشتها طبع گرم دارند، اما میزان گرمی آنها یکسان نیست. گوشت گوساله در مقایسه با گوشت گوسفندی طبع معتدلتری دارد؛ لذا وقتی گفته میشود طبع گوشت گوساله سرد است، بدین معناست که گرمی آن در مقایسه با گوشت گوسفندی کمتر است. بههمین سبب، گوشت گوساله با افرادی که طبع سردی دارند، سازگار نیست. افرادی که طبعشان سرد است، در صورت استفاده از گوشت گوساله باید مصلح آن را نیز بخورند. مثلا گوشت گوساله باید همراه موادی مثل فلفل مصرف شوند که طبع گرمی دارند.
از نظر طب سنتی، طبع گوشت گوسفندی و بره، گرم و تر است و بهترین نوع گوشت برای انسان به شمار میرود. گوشت گوسفندی تقریبا با هر طبعی سازگار است. گوشت گوساله از گوشت گاو بهتر است، اما در کل، گوشت گوسفندی و گوشت بره بر هر دو آنها برتری دارند. گوشت گوسفندی در غذاهای ایرانی از جمله در خورشها و آبگوشتها جایگاه ویژهای دارد
کیفیت گوشت گوسفندی و گوشت گوساله به چه عواملی بستگی دارد؟
سن دام و نحوه تغذیه و زندگی آن در کیفیت و لطافت گوشت تاثیر چشمگیری دارد. مثلا هرچه گوسفند جوانتر باشد و هرچه تحرک آن بیشتر باشد، گوشتش لطیفتر، زودپزتر و زودهضمتر میشود. مسلما تغذیه دام نیز در کیفیت گوشت آن بسیار موثر است. دامهایی که علوفه تازه و مغذی میخورند، گوشت باکیفیتتری دارند؛ لذا از این نظر نیز گوشت گوسفندی معمولا بهتر از گوشت گوساله است، زیرا گوسفندها اغلب در طبیعت پرورش مییابند، از علوفه طبیعی تغذیه میکنند و تحرک بیشتری دارند.
اما گاوها و گوسالهها عموما بهصورت صنعتی و در گاوداریها پرورش مییابند. گاوها اغلب با نهادههای دامی تغذیه میشوند و، چون نمیتوانند دانهها را کامل هضم کنند، گوشتشان دیرهضم و دیرپز میشود. در کل، گوشت گوسفندی در مقایسه با گوشت گاو و گوشت گوساله باکیفیتتر است و پروتئین باکیفیتتری دارد.