اخبار سلامتکسب و کار ایرانی

درمان بیماری های مقاربتی STD در اصفهان

آزمایش برای تشخیص بیماری‌های مقاربتی STD

خطرناکترین بیماری های مقاربتی در اصفهان چیست؟ یکی از بیماری‌هایی که ابتلا به انواع آن زحمت زیادی دارد، بیماری‌های مقاربتی یا STD هستند که معمولا از طریق برقراری روابط جنسی خطرناک منتقل می‌شوند. این بیماری‌ها گاهی عواقب جبران ناپذیری داشته و ممکن است مشکلات زیادی را برای فرد به وجود می‌آورند. به‌همین‌دلیل لازم است با مشاهده هر علائمی در بدن، هرچه سریع‌تر برای تشخیص و درمان آن‌ها اقدام کرد. پزشک با انواع آزمایش تشخیص بیماری مقاربتی STD این بیماری‌ها را در فرد تشخیص می‌دهد و درمان مناسب را تجویز می‌کند.

از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم |الکل |انواع بیماری های مقاربتی با عکس

پیشنهاد مطالعه: راه های جلوگیری از بیماری های مقاربتی

انجام آزمایش برای تشخیص کدام بیماری‌ها انجام می‌شود؟

بیماری‌های مقاربتی که اغلب با اصطلاح STD نیز شناخته می‌شوند، در بیشتر اوقات بیماری‌های مزمنی هستند که درمان خاصی نداشته و تهدید بزرگی برای زندگی انسان محسوب می‌شوند. اصلی‌ترین راه انتقال این بیماری‌ها، رابطه جنسی است.

به این معنی که این بیماری از طریق خون، مایع منی و گاهی از طریق آب دهان نیز منتقل می‌شود. از علائم این بیماری در مردان می‌توان به داشتن درد حین ادرار کردن و حین رابطه جنسی، تورم بیضه‌ها، خونریزی و نشانه‌هایی از این دست اشاره کرد. اگر این نشانه‌ها را دیدید، شما به یکی از بیماری‌های مقاربتی مردان مبتلا شده‌اید و باید به دکتر آقایان مراجعه کنید.

بیماری‌های مقاربتی در زنان نیز با علائمی همچون وجود خون در ادرار، خارش بیش از حد ناحیه تناسلی و وجود خون در ادرار همراه است. بیماری‌های مقاربتی علائم اختصاصی زیادی ندارد و این موضوع تشخیص آن‌ها تا حدودی دشوار می‌کند. اما شما می‌توانید با مشورت پزشک تست STD را برای تشخیص بیماری عفونی انجام دهید تا پزشک به درمان بیماری جنسی شما اقدام کند.

با مشاهده هر کدام از علائم اشاره شده، پیشنهاد می‌کنیم برای تشخیص درست حتماً به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات خاص، از وجود این بیماری مطمئن شوید. تشخیص زودهنگام بیماری‌های جنسی به تسریع در درمان کمک زیادی می‌کند. شایع‌ترین بیماری‌های جنسی که انجام تست برای تشخیص آن‌ها لازم است، شامل موارد زیر هستند:

  • کلامیدیا
  • سوزاک
  • ایدز (بیماری نقص سیستم ایمنی بدن)
  • هپاتیت B
  • سیفلیس
  • تست تریکوموناس

پزشک برای تشخیص بیماریی‌هایی مانند تبخال، انجام تست را پیشنهاد نمی‌دهد. فقط زمانی انجام آزمایش را برای تشخیص بیماری جنسی لازم می‌بیند که شما در معرض ابتلا به چنین بیماری‌هایی قرار داشته باشید.

درخواست آزمایش از پزشک

برخی از افراد تصور می‌کنند که با انجام چکاب‌های سالیانه سلامت جنسی، پزشک حتماً به وجود بیماری‌های مقاربتی پی می‌برد و احتمال ابتلا به تمامی STD را بررسی می‌کند. در حالی‌که این موضوع حقیقت دارد زیرا تشخیص بیماری‌های جنسی چندان راحت نیست. در صورتی‌که درباره عفونت و علائم خاص آن نگران هستید، پس اصلاً از این موضوع خجالت نکشید و حتماً درباره آن با پزشک خود مشورت کنید زیرا سلامت و مراقبت جنسی موضوع ساده‌ای نیست.

اگر باردار هستید، اهمیت این مسأله بیشتر شده و باید غربالگری‌های لازم را حتماً پشت سر بگذارید. زیرا عفونت‌هایی که از راه جنسی منتقل می‌شوند، به طور مستقیم روی سلامت جنین تأثیر می‌گذارد. پس در اولین ملاقات به پزشک، از او بخواهید وضعیت بیماری‌های STD را مورد بررسی قرار دهد.

چه کسانی باید تست STD انجام دهند؟

در بیشتر اوقات بیماری‌های STD بدون علائم هستند یا فرد ممکن است علائم عفونتی خفیفی را تجربه کند. پس ممکن است بدون این که حتی خودش متوجه شود، عامل عفونت بوده و آن را به شریک جنسی خود منتقل کند. هدف از تست STD یا غربالگری شناسایی و درمان افراد آلوده قبل از پیشرفت بیماری و انتقال آن به دیگران است.

غربالگری STD به چه کسانی توصیه می‌شود؟

در حالت کلی پزشکان انجام غربالگری STD را به افراد زیر توصیه می‌کنند:

۱. خانم‌هایی که از نظر جنسی فعال هستند

خانم‌هایی که کمتر از ۲۵ سال سن دارند، حداقل باید یک بار در سال تست سوزاک و کلامیدیا را انجام دهند. علاوه بر این تست STD به خانم‌های بالای ۲۵ سال که شرکای جنسی متعدد داشته یا شریک جنسی آن‌ها به STD مبتلا است، نیز توصیه می‌شود.

۲. زنانی که باردار هستند

معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که زنان باید در طول بارداری، تست STD، تست سیفلیس، HIV، هپاتیت B، کلامیدیا و سوزاک را انجام دهند.

۳. افرادی که بزرگسال محسوب می‌شوند

افراد ۱۳ تا ۶۴ سال بهتر است تست HIV را حداقل یک بار یا بیشتر با توجه به احتمال ابتلای فرد به این بیماری، انجام دهند.

۴. مردانی که همجنس‌گرا یا دوجنس‌گرا هستند

پزشکان اغلب توصیه می‌کنند مرد‌هایی که چنین شرایطی را دارند، حداقل یک بار در سال تست سیفلیس، کلامیدیا و سوزاک را انجام دهند.

انجام آزمایش STI در خانه امکان‌پذیر است؟

در بیشتر موارد مشاهده شده است که افراد مبتلا به STI به دلایل مختلفی از مراجعه به پزشک و کلینیک‌های درمانی خودداری می‌کنند. این موضوع باعث تشدید در بیماری شده و گاهی حتی به سرطان ختم می‌شود. اما با توجه به خدماتی که برخی از کلینیک‌ها به وجود آورده‌اند، شما می‌توانید به صورت محرمانه و در منزل، این آزمایش را انجام دهید.

برای انجام این‌کار باید نمونه ادرار یا ترشحات خود را به وسیله سواب جمع‌آوری کرده و به آزمایشگاه بفرستید. در صورتی که جواب آزمایش مثبت شد، می‌توانید نتیجه را نزد پزشک برده و از او کمک بگیرید. هر چند ممکن است انجام این آزمایش‌ها در منزل چندان دقیق نباشد، اما مزایای زیادی دارد.

تست دوره‌ای STD راهی برای سلامت جنسی!

همانطور که اشاره شد، آزمایش‌ها و تست‌های بیماری‌های مقاربتی از مهم‌ترین آزمایشاتی هستند که حتماً سالی یک بار باید انجام شوند. چون بیماری‌های جنسی بسیار متداول هستند و ممکن است هر فردی را درگیر کند. در صورتی که علائم این بیماری‌ها را مشاهده کردید، بهترین کار مراجعه به پزشک است تا با گرفتن آزمایش و تست‌های مخصوص، از وجود این بیماری مطمئن شود. روش‌های خانگی تست STI نیز تا حدودی ممکن است درست باشند. اما بهتر است تست STD توسط پزشک انجام شود.

چه عواملی باعث بیماری‎های مقاربتی STD می‌شوند؟

براساس تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها CDC، نرخ ابتلا به بیماری‌های مقاربتی در حال افزایش است. همچنین طبق گزارش‌های این سازمان فقط در بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، ابتلا به سیفلیس ۷۱ درصد، ابتلا به سوازک ۶۳ درصد و ابتلا به کلامیدیا ۱۴ درصد افزایش یافته است.

بیماری‌های مقاربتی می‌توانند توسط بیش از ۲۰ نوع ارگانیسم مختلف ایجاد شوند، از جمله:

-ویروس‌ها؛ مانندHIV، هپاتیتB، ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV و تبخال تناسلی یا هرپس سیمپلکس

-باکتری‌ها، مانند سوزاک‌، کلامیدیا و سفلیس

– انگل‌ها، مانند شپش ناحیه تناسلی و تریکومونیازیس Trichomoniasis و گال

– هم‌جنس‌گرایان و دوجنس‌گرایان، طبق گزارش CDC، تقریبا نیمی از موارد ابتلا به سیفلیس در مردان و زنانی مشاهده شده که فقط با مردان رابطه جنسی برقرار کرده‌اند.

– مصرف الکل و مواد مخدر

علائم بیماری‎های مقاربتی STD چیست؟

عوارض بیماریهای مقاربتی STD در زنان و مردان چیست؟ متاسفانه بیماری‎های مقاربتی دارای هییچ‌گونه علامت خاصی نیستند و در برخی مواقع با نشان‌های بسیاری خفیفی خود را نشان می‌دهند. بنابراین ممکن است فرد مبتلا به عفونت متوجه بیماری نشود و آن را به دیگران نیز منتقل کند. با این‌حال در برخی از موارد ممکن است بیماری مبتلا به STD علائم زیر را داشته باشد:

– تکرر ادرار همراه با درد

– ترشح غیرمعمول از آلت تناسلی مرد

– زخم یا زگیل در ناحیه تناسلی

– خارش و قرمزی در ناحیه تناسلی

– تاول یا زخم در دهان یا اطراف آن

– ترشح غیرمعمول همراه با بوی غیر‌طبیعی از واژن

– خارش مقعدی همراه با درد و خونریزی

– درد شکم

– تب

اگر بیماری‌های مقاربتی درمان نشود، می‌توانند باعث به وجود آمدن مشکلات جدی برای سلامتی و تهدیدکننده زندگی بشوند. به‌همین خاطر، شناسایی زود هنگام نقش بسیار مهمی در درمان و آینده فرد خواهد داشت.

نمایش بیشتر