اخبار همه جانبهکسب و کار ایرانی

داکت اسپلیت چیست؟ + انواع داکت اسپلیت

داکت اسپلیت چیست؟

داکت اسپلیت وحید همانند اسپلیت های دیواری از دو بخش اصلی یونیت خارجی (کندانسینگ یونیت) و یونیت داخلی (واحد هواساز) تشکیل شده است. همانگونه که از نام داکت اسپلیت پیدا است، همان اسپیلت با تکنولوژی جدید تر و سیستم انتقال حرارت آن از طریق کانال کشی و یا دریچه هوا می باشد.

آپارتمان |ال جی |انرژی

واحد هواساز داکت اسپلیت

واحد هواساز یا یونیت داخلی وظیفه توزیع هوا بین فضاها را بر عهده دارد که با توجه به ظرفیت و کاربری ممکن است از طریق دریچه به صورت مستقیم یا کانال کشی انجام شود. معمولا نصب داکت اسپلیت در سقف کاذب ساختمان انجام می شود. هنگام فروش انواع داکت اسپلیت این خدمات نیز ارائه می گردد.

واحد کندانسینگ داکت اسپلیت

واحد کندانسینگ یا یونیت خارجی وظیفه اصلی تولید سرمایش از طریق کمپرسور را بر عهده دارد که با استفاده از لوله های مسی عایق شده به یونیت داخلی متصل و تبادل انرژی انجام می گردد. یونیت خارجی با توجه به عوامل مختلف در بالکن (تراس) یا پشت بام و در برخی مواقع برای ایجاد روف گاردن در بالای خرپشته ساختمان نصب می گردد.

در بعضی از مدل های داکت اسپلیت قابلیت گرمایش و سرمایش توسط گاز مبرد و هیت پمپ وجود دارد که در کشور ما با توجه به اقتصادی تر بودن استفاده از انرژی گاز در فصول سرما برای گرمایش از کویل های آب گرم در داخل دستگاه استفاده می شود که آب گرم مصرفی پس از تبادل انرژی و سرد شدن مجددا توسط پکیج یا دیگ آب گرم که از طریق لوله کشی به دستگاه متصل شده اند، مجددا گرم می شود.

در این حالت دستگاه داکت اسپلیت همانند فن کویل عمل می کند و فقط قسمت فن دستگاه روشن می شود. مصرف کننده اصلی برق در اسپیلت و داکت اسپلیت ها، یونیت خارجی دستگاه می باشد که درحالت گرمایش و استفاده از کویل آب گرم در زمستان از مدار خارج و خاموش می گردد و یونیت داخلی نقش فن را دارد، که این عمل باعث کاهش شدید مصرف برق در زمستان می گردد. در زیر نمونه ای از اسپلیت کانالی با تشریح قسمت های اصلی نمایش داده شده است.

انواع داکت اسپلیت

داکت اسپیلت یا اسپیلت کانالی از نظر کارکرد یونیت های داخلی و خارجی دقیقا همانند اسپلیت ها عمل می کند با این تفاوت که نحوه خروج هوا در داکت اسپلیت از طریق کانال های داخل سقفی به فضای داخل منتقل می شود. داکت اسپلیت ها را از نظر کارکرد انرژی برق مصرفی می توان به دو دسته برق تک فاز 220 ولت و برق سه فاز 360 ولت تقسیم بندی کرد. معمولا ظرفیت های 18000، 24000، 30000 و 36000 با برق تک فاز و ظرفیت های بالاتر یعنی 42000، 48000 و 60000 با برق سه فاز کار می کنند.

البته به تازگی محصولات جدیدی از برند ال جی به بازار معرفی شده که مشکل برق سه فاز برای ظرفیت های بالا را حل کرده و می توان ظرفیت های بالا را با برق تک فاز نیز به آسانی راه اندازی کرد. اگر شما به دنبال داکت اسپلیت با ظرفیت های بالای 36000 هستید و مشکل برق مصرفی دارید همین حالا می توانید با کارشناسان گروه تولیدی صنایع برودتی وحید تماس بگیرید و از انواع مدل های موجود و قیمت اطلاع پیدا کنید.

در داکت اسپلیت یا اسپیلت کانالی همانند اسپلیت با توجه به منطقه جغرافیایی، از مدل های متفاوت کمپرسور با کارکرد های متفاوت استفاده می شود. دلیل اینکه در هر منطقه جغرافیایی از یک نوع کمپرسور استفاه می شود، میزان مصرف انرژی می باشد. در مناطق معتدل مانند تهران، کرج و غرب کشور استفاده از کمپرسورهای روتاری که مصرف انرژی معقول و مناسبی هستند پیشنهاد می شود.

در مناطق گرمسیر و حاره ای مانند مناطق جنوبی کشور، استفاده از کمپرسورهای تروپیکال و پیستونی پیشنهاد داده می شود که مصرف برق بالاتری دارند اما از نظر کارکرد برای مناطق گرمسیر و حاره ای ساخته شده و راندمان بالاتری دارند.

داکت اسپلیت ها در دو نوع اینورتر و دور ثابت موجود می باشند که در سه تیپ استاتیکی فشار پایین (Low Static)، فشار متوسط (Medium Static) و فشار بالا (High Static) با توجه به حجم هوادهی و فشار کاری قابل ارائه هستند. اینورتر یا دور متغیر قطعه ای است که باعث می شود بتوانیم دمای محیط زندگی خود را کنترل کنیم، زمانیکه دمای محیط به دمای تنظیم شده رسید، برد اینورتر از طریق سنسورها دمای تعیین شده توسط کاربر را دریافت کرده و در زمانی که دما به دمای مطلوب کاربر نزدیک شد، به کمپرسور یا موتور دستگاه دستور می دهد با سرعت کمتری کار کند.

این امر سبب می شود که کمپرسور خاموش نشود در نتیجه برق کمتری مصرف شود و هزینه کمتری بابت برق مصرفی پرداخت شود. اینورتر علاوه بر هزینه برق، با تغییر متغیر باعث خاموش و روشن شدن کمتر همه قطعات از جمله کمپرسور گردیده که خود این مسئله به کاهش اسطکاک و خرابی کمتر قطعات منجر می شود.

انواع کمپرسور داکت اسپلیت

  • کمپرسورهای روتاری
  • کمپرسورهای تروپیکال یا حاره ای
  • کمپرسورهای پیستونی

نکته بسیار مهم در خرید داکت اسپلیت همانند اسپلیت این است که هوای داخل محیط با چرخش از داخل فین های یونیت داخلی سبب سرمایش می شود، پس چنانچه دستگاهی با ظرفیت کمتر از ظرفیت مورد نیاز محیط، خریداری می کنید یا فضای شما، مکانی همانند مغازه و یا پاساژ است که دائم هوای گرم به داخل محیط شما اضافه می شود، بهتر است از مدل دائم کار استفاده شود چون در این فضاها دستگاه باید با بالاترین توان خود کار کند، پس نیازی به خرید دستگاه گران تر با اینورتر نیز وجود ندارد.

دیگر تقسیم بندی داکت اسپیلت ها مربوط به جنس فین ها و یا دستگاه های داخلی می باشد. در مناطق جنوبی و شمالی کشور که ما شاهد رطوبت بالای محیط هستیم و خوردگی یونی در تجهیزات رخ می دهد و دیگر استفاده از جنس آلومینیوم به دلیل خوردگی بالا و کم شدن طول عمر دستگاه پیشنهاد نمی شود، . باید از تجهیزات مسی استفاده شود که با عایق هایی پوشیده شده باشند که به 2 مدل فین های طلایی و یا بلوفین (Blue Fin) تقسیم می شوند. گلد فین ها (Gold Fin) یا بلوفین ها (Blue Fin) ها در برابر خوردگی و رطوبت مقاومت بیشتری دارند و این مسئله باعث افزایش طول عمر دستگاه می گردد. برای اطلاع از برندها و مدل های با فین طلایی با کارشناسان فنی ما تماس بگیرید.

انواع برند داکت اسپلیت

از مهم ترین برند های موجود در بازار داخلی می توان به داکت اسپلیت ال جی، آکس، میدیا، گرین، هایسنس، وستن، گری و تک الکتریک را می توان نام برد.

داکت اسپلیت ایرانی

خوشبختانه در طی سال های اخیر کشور عزیزمان ایران قادر به تولید محصولات با کیفیت و استاندارهای جهانی در زمینه تولید داکت اسپلیت شده است. از برندهای داکت اسپلیت ایرانی می توان به برند جی پلاس (گلدیران) سری L، وست کول و راتا اشاره کرد که توانسته است سهم خوبی از بازار داخل کشور و منطقه به خود اختصاص دهد.دستگاه های سری L جی پلاس در ظرفیت های بالا تولید و همچنین دارای سیستم اینورتر می باشند. هیچ برندی در ایران در حال حاضر مدل اینورتر تولید نمی کند.

انتخاب داکت اسپلیت مناسب

برای خرید داکت اسپلیت با ظرفیت و مدل مناسب عوامل زیادی از جمله عوامل زیر را باید در نظر گرفت:

  • مانند منطقه جغرافیایی
  • کاربری فضا (مسکونی، اداری یا تجاری)
  • تعداد لوازم گرما زا در محیط (حتی کامپیوترها هم ایجاد گرما می کنند و در تعداد بالا باید در محاسبات طراحی فضا لحاظ گردد)
  • نوع ساختمان جنوبی یا شمالی
  • نوع ساخت از جمله ساختمان ویلایی یا آپارتمانی
  • اینکه آپارتمان در چه طبقه ای از ساختمان قرار دارد مخصوصا طبقات بالاتر که در فصل تابستان گرما و فصل زمستان سرمای بیشتری دارند باید ظرفیت بالاتر انتخاب کنند.
  • ابعاد و تعداد پنچره ها
  • تعداد افراد در واحد
نمایش بیشتر