چه کسانی نباید به سراغ لیزر موهای زائد بروند؟
چه کسانی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند؟
در مقاله قبل با عنوان “لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد” به افرادی اشاره کردیم که پس از درمان مشکلات سلامت خود و یا با توصیه پزشک و برطرف شدن مشکل شان میتوانند لیزر موهای زائد را انجام دهند. اما تعداد بسیار کمی از بیمارانی که می خواهند با استفاده از لیزر کندلا الکس موهای زائد خود را رفع کنند؛ مبتلا به بیماری های خاصی هستند که نباید انجام دهند.
به طور خلاصه می توان این افراد را به گروههای زیر تقسیم کرد:
- افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند
- افرادی که به بیماریهای خاص یا بیمارهای پوستی مبتلا هستند
- افرادی که از اختلالات هورمونی رنج می برند
- افرادی که بدن یا پوست آنها در اثر لیزر کردن آسیب خواهد دید
در ادامه در خصوص هر کدام از این موارد بیشتر توضیح خواهیم داد:
1. افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند
ماینوکسیدیل جزو داروهایی است که به پرپشت شدن موها و رشد آنها کمک میکند. در صورتی که از این دارو استفاده می کنید لیزر موهای زائد نتیجه مطلوبی را برای شما ایجاد نخواهد کرد. بنابراین اگر نمی توانید مصرف دارو را به طور دائمی قطع کنید نباید لیزر موهای زائد انجام دهید.
اگر متخصص به شما توصیه کرده آکوتان مصرف کنید؛ هرگز نباید انجام دهید؛ چون اثر بخشی آن را به طور قابل توجهی کاهش داده و حتی ممکن است موجب رشد بیش از حد موهای شما بعد از لیزر شود. همچنین آکوتان موجب می شود پوست شما بسیار حساس شود و با کوچکترین تحریکی اثر زخم و سوختگی روی آن باقی بماند. این تحریک شامل نیز می شود. بنابراین افرادی که آکوتان مصرف می کنند نباید از لیزر کندلا الکس یا کندلا یگ برای حذف موهای زائد خود استفاده کنند.
داروی کنترل هورمون تیروئید
با مصرف برخی از داروهای کنترل کننده هورمون تیروئید گاهی اوقات رشد مو ها تحریک شده و و بیماران در نواحی خاصی از بدن خود تجمع مو را مشاهده می کند؛ به همین علت تمایل دارند سریعتر لیزر مو انجام دهند. اما متاسفانه تازمانی که متخصص پوست و مو و پزشک غدد آنها اجازه نداده نباید از لیزر کندلا الکساندرایت برای حذف موهای زائد خود استفاده کنند.
مصرف داروهای حاوی ترکیبات طلا
لیزر موهای زائد برای افرادی که از داروهای حاوی ترکیبات طلا استفاده میکنند؛ ضرر دارد. بنابراین پزشکان به این افراد توصیه میکنند که تا پایان دوره مصرف این داروها از حذف موهای زائد خود با یا کندلا یگ خودداری کنند.
2. افرادی که به بیماریهای خاص یا بیماریهای پوستی مبتلا هستند
هر نوع بیماری پوستی می تواند اثربخشی لیزر موهای زائد را کاهش دهد و موجب بروز عارضه های جانبی ناخواسته روی پوست شود. بنابراین در صورتی که به هر نوع بیماری پوستی و مانند پسوریازیس، لوپوس، کلوئید، هیرسوتیسم و غیره مبتلا هستید حتماً با متخصص پوست و مو مشورت کنید و سپس جلسات لیزر خود را تنظیم نمایید. علت مناسب نبودن لیزر مو برای افرادی که بیماری پوستی دارند تحریک شدن پوست آنها و عود کردن بیماری پوستی در ناحیه لیزر شده است.
همچنین برخی بیماری های پوستی مانند پسوریازیس عوارض جانبی مانند ایجاد زخم و سوختگی پس از لیزر مو را به شدت افزایش می دهند و بیماریهای دیگری مانند کلوئید موجب میشوند گوشت اضافه روی ناحیه لیزر شده مشاهده شود. البته در صورتی که پزشک متخصص پوست و مو تشخیص دهد می توان با تنظیمات درجه انرژی لیزر و نوع پالس تا حدودی حذف موهای زائد را با برای برخی از بیماران مبتلا به بیماری های پوستی انجام داد.
افرادی که تیروئید پرکار و کم کار دارند؛ معمولاً دچار مشکلات پوستی و ریزش موی شدید می شوند. در صورتی که غده تیروئید در ترشح هورمون تیروئید اختلال ایجاد کند؛ موهای فرد نیز رشد عادی نخواهند داشت. چون ترشح هورمون تیروئید توسط این غده روی رشد مو تاثیر قابل توجهی دارد تا زمانی که بیماری کنترل نشده و دوز طبیعی از این هورمون وارد بدن نشود نباید لیزر موهای زائد انجام داد.
بیمارانی که مبتلا به لوپوس هستند همواره به نور حساسیت دارند. به همین علت نور یا کندلا یگ نیز برای آنها مضر است و نباید هیچ گونه نوری روی پوست آنها تابیده شود. افرادی که مبتلا به کلوئید هستند در صورتی که ناحیه ای از پوست بدنشان زخم شود و یا دچار سوختگی شود؛ گوشت اضافه میآورند. به همین علت لیزر موهای زائد برای آنها توصیه نمی شود. چون احتمال دارد ناحیه لیزر شده نیز گوشت اضافه بیاورد.
بیماری لیکن پلانوس در حقیقت نوعی تحریک سیستم ایمنی بدن است که دلیل آن مشخص نیست. در صورتی که به این بیماری مبتلا باشید لیزر موهای زائد میتواند برای پوست شما ایجاد عفونت یا آلرژی کند. گاهی اوقات اختلالات سیستم ایمنی نیز بیماری لیکن پلانوس را ایجاد می کند. هرچند که این بیماری خیلی جدی تلقی نمیشود و شاید نیاز به درمان خاصی نداشته باشد اما افرادی که به این بیماری مبتلا هستند نباید لیزر موهای زائد انجام دهد.
افرادی که به بیماری لنتیگو مبتلا هستند؛ روی پوست خود لکه ها و رنگدانه های کوچکی می بینند که رنگ آن با سایر نواحی پوست بدن متفاوت است و این لکه ها به صورت عرضی و طولی روی پوست پراکنده میشوند. این بیماری نوعی هایپرپلاسیا می باشد که به صورت خطی گسترش پیدا میکند برای بیماران می توانند موجب شدیدتر شدن بیماری شود و بنابراین بیماران مبتلا به لنتیگو نباید لیزر موهای زائد انجام دهند.
3. افرادی که از اختلالات هورمونی رنج می برند
اختلالات هورمونی در اثر عوامل مختلفی مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک، یائسگی وجود تومور یا بیماری در غدد فوق کلیوی، مصرف داروهای خاص، سابقه بیماری و هیرسوتیسم ایجاد می شود. اختلال هورمونی ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک می تواند با علائمی مانند رشد موهای زائد، ایجاد آکنه و حتی دیابت همراه باشد. گاهی اوقات سندروم تخمدان پلی کیستیک موجب هیرسوتیسم نیز می شود. در هر صورت وجود این اختلال نه تنها اثر گذاری حذف موهای زائد با لیزر کندلا الکساندرایت را کاهش می دهد بلکه ممکن است به بدن یا پوست بیمار ضرر هایی نیز برساند. بنابراین لیزر مو برای این بیماران ممنوع است.
اگر داروهایی مانند ماینوکسیدیل، استروئیدهای آنابولیک، تستسترون و سیکلوسپورین مصرف می کنید؛ احتمال بروز علائم اختلالات هورمونی مانند رشد بیش از حد موهای زائد و هیرسوتیسم در شما بسیار بالاست. چون مصرف این بیماریها به علت وجود بیماری های مزمنی است که درمان آن ها طولانی مدت می باشد؛ لیزر موهای زائد برای این افراد ممنوع است. حتی اگر اختلالات هورمونی و رشد موهای زائد بیش از حد دلایل ژنتیکی و سابقه فامیلی داشته باشد نیز نباید لیزرمو انجام گیرد چون تاثیر چندانی نخواهد داشت.
در صورتی که بعد از یائسگی دچار اختلال هورمونی شدهاید و با افزایش تستسترون و کاهش استروژن مواجه هستید که موجب شده موهای صورت شما پرپشت تر و ضخیم تر شوند تا زمانی که اختلال هورمونی برطرف نشود؛ لیزر موهای زائد تاثیری در درمان آن نخواهد داشت. در این شرایط نباید لیزر مو انجام دهید بلکه باید با مراجعه به متخصص پوستومو تعادل هورمونهای خود را برقرار کرده و سپس اقدام به لیزر موهای زائد خود نمایید.
وجود موهای ناخواسته و اضافه روی بدن و صورت بانوان نیز نوعی اختلال هورمونی است که به آن هیرسوتیسم می گویند. مو های ناخواسته یا اضافه ای که روی صورت زنان، بازوها، کمر یا سینه آنها رشد می کند؛ اگر ناشی از اختلالات هورمونی و بیماری هیرسوتیسم باشد؛ معمولاً سیاه و ضخیم هستند. الگوی رشد مو های ناشی از هیرسوتیسم در زنان با بارداری آنها نیز در ارتباط است. این شرایط معمولا زمانی به وجود میآید که میزان هورمون مردانه در بدن زنان افزایش می یابد.
اختلال هورمونی هیرسوتیسم با هایپرتریکوزیس متفاوت است این بیماری موجب رشد مو های اضافه در نواحی از بدن می شود که ربطی به هورمون های مردانه ندارد در صورتی که اختلال هورمونی هیرسوتیسم، رشد موهای اضافه در نواحی از بدن مانند صورت و زیر چانه است که معمولاً در مردان بیشتر دیده میشود. در عوض این اختلال هورمونی هایپرتریکوزیس موجب افزایش رشد مو های اضافی در هر ناحیه از بدن خواهد شد. در هرصورت تا زمانی که اختلالات هورمونی درمان نشوند؛ بیماران نباید از دستگاه کندلا الکس یا کندلا یگ برای حذف موهای زائد بدن و صورت خود استفاده کنند.
4. افرادی که بدن یا پوست آنها در اثر لیزر کردن آسیب خواهد دید
افرادی که روی پوست آنها زخم عفونی، آکنه دائمی یا هر ضایعه ای مانند آکنه، اگزما یا جوش های چرکی دارند که درمان نمی شوند و به طور دائم روی پوست وجود دارند نباید لیزر موهای زائد انجام دهند. چون انجام لیزر موجب پخش شدن عفونت داخل خون شده و بسیار خطرناک است. بارداری و شیردهی یکی از مهمترین دوران های زندگی بانوان است. چون متخصصین نمی خواهند هیچ گونه آسیبی به مادر و فرزند وارد شود آنها را از انجام دادن عمل های غیر ضروری مانند لیزر موهای زائد منع می کنند. بنابراین اگر باردار یا شیرده هستید نباید لیزر موهای زائد انجام دهید چون عوارض جانبی آن هنوز مشخص نشده است.
همچنین مطالعات بسیار زیادی نشان داده است که اضطراب و استرس می تواند تاثیر منفی روی جنین داشته باشد و چون به هر حال انجام لیزر موهای زائد به علت درد و ناراحتی که دارد به خصوص در ناحیه بیکینی به مادر استرس و فشار زیادی وارد می آورد زنان باردار و شیرده نباید لیزر موهای زائد انجام دهند. لیزر کندلا الکس و کندلا یگ به نحوی طراحی شده اند که توسط رنگدانه های تیره موجود در فولیکول مو جذب شوند. این رنگدانه ها درون لایه های پوست داخل فولیکول مو قرار دارند. پس لیزر باید از لایه پوست عبور کرده و به آنها برسد.
اگر هر عاملی مانند تتو که رنگدانه های تیره بسیار زیادی دارد روی پوست وجود داشته باشد؛ اشعه لیزر نمی تواند از لایه پوست عبور کرده و به فولیکول مو برسد بلکه توسط رنگدانه های تاتو جذب می شود و هیچ راهی وجود ندارد که بتوان تنظیماتی انجام داد که نور لیزر توسط جوهر تاتو جذب نشود. به همین علت در صورتی که در ناحیه که می خواهید لیزر مو انجام دهید تتو داشته باشید ممکن است پوست شما آسیب شدیدی ببیند و دچار سوختگی شوید. حتی ممکن است جای زخم آن به مدت طولانی در آینده نیز باقی بماند پس اگر تتو تو دارید نباید لیزر موهای زائد انجام دهید.
آیا لیزر موهای زائد برای من مناسب است؟
- بیشتر افراد می توانند از این روش استفاده کنند.
- اگر موهای شما سفید است یا رنگ آن خیلی روشن است، لیزر درمان مناسبی برای شما نمی باشد اما بهتر است در این باره با مشورتی داشته باشید.
- یک قانون کلی برای وجود دارد آن هم این است که بهترین نتایج لیزر موهای زائد هنگامی ایجاد میشود که رنگ مو ها تیره و رنگ پوست روشن باشد.
- با استفاده از تکنولوژیهای جدید می توان نسبت به رنگ مو و پوست فرد تنظیماتی در اشعه لیزر ایجاد شود که از بین بروند.
چه مناطقی برای لیزر موهای زائد مناسب است؟
از بین بردن موهای زائد بیشتر در نواحی مانند:
- زیر بغل
- پاها
- پشت لب
- چانه
- شکم
- کمر
- باسن
- خط بیکینی
- صورت
- گردن
- سینه
- دستها
- انگشتها، انجام می گیرد.
چرا روش لیزر را انتخاب کنم؟
اگر موهای زائد به صورت طبیعی در بدن شما زیاد است یا این که به دلیل مشکلات هورمونی به وجود آمده اند، لیزر می تواند درمانی بسیار موثر برای شما عزیزان باشد تا برای همیشه از رشد این مو ها آسوده باشید. بیشتر افراد برای این که موهای زئد بدن خود را به صورت کامل از بین ببرند یک دوره ی کامل تحت درمان لیزر خواهند بود. تمامی دستگاه های لیزر موهای زائد دارای تاییده ی سازمان غذا و دارو ی آمریکا می باشد پس نگران نباشید این دستگاه از امنیت بالایی بر خوردار است و به پوست شما هیچ آسیبی وارد نمی کند.
رنگ پوست هم معیار مهمی برای لیزر است؟
بله، بهتر است افرادی که سولاریوم کرده اند، حمام آفتاب گرفته اند یا پوست های بسیار تیره ای دارند، از لیزر برای درمان موهای زائد خود استفاده نکنند یا در این باره با آقای دکتر سید محمد لاجوردی مشورتی داشته باشند.
منبع: بهترین مرکز لیزر موهای زائد در اصفهان