چرا ماشین با چند استارت روشن میشه؟

استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

استارت خوردن ماشین و روشن نشدن آن را احتمالا تجربه کرده‌اید که  می‌تواند دلایل متعددی در شرایط مختلف داشته باشد. در این مقاله از مجله امداد خودرو کیا قصد داریم به بررسی این دلایل بپردازیم. اگر شما هم کنجکاو هستین جواب سوالاتی مانند دیر روشن شدن خودرو در صبح، روشن نشدن خودرو بعد از شستشو و سوالاتی از این قبیل را بدانید، تا انتهای مقاله با ما همراه شوید و اگر در زمینه خودرو بر در تهران تجربه و یا سوال دارید از طریق کامنت با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.

امداد خودرو تهران |باتری |برق

در رابطه با استارت خوردن ماشین و روشن نشدن آن بهتر است بدانید:

“استارت خوردن و روشن نشدن ماشین یکی از دردسرهایی است که رانندگان زیادی با آن مواجه شده‌اند و شاید راه‌های مختلفی را برای حل این مشکل امتحان کرده‌اند و به نتیجه نرسیده‌اند؛ این روزها شاهد افزایش هزینه تعمیرات هستیم که سیر صعودی در پیش گرفته است. در چنین شرایطی با توجه به اوضاع اقتصادی، وجود یه منبع معتبر که بتواند پاسخگوی سوالات مرتبط با این موضوع باشد به شدت احساس می‌شود.”

علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

همان‌طور که در ابتدا گفتیم در این مقاله می‌خواهیم استارت خوردن و روشن نشدن ماشین را بررسی کنیم که در آن خودرو استارت می‌خورد، اما پیستون‌های موتور از حرکت خودداری می‌کنند. این مسئله می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

8 دلیل مهم برای روشن نشدن ماشین

  • ساده‌ترین دلیل ممکن برای روشن نشدن ماشین، می‌تواند نبود سوخت کافی در باک خودرو باشد. اگر باک خودروی شما خالی از بنزین باشد سوختی برای ترکیب، تراکم و در نهایت اشتعال وجود ندارد؛ پس خودرو هم روشن نخواهد شد!
  • پیش‌ از این در مقاله‌ای تحت عنوان‌ خودروها با چراغ روشن بنزین چقدر پیمایش خواهند داشت؟ به پمپ‌بنزین و وظیفه‌ مهم آن اشاره کرده‌ایم؛ هم‌چنین گفتیم که اگر این پمپ به هر دلیلی درست ‌کار نکند، بنزین هم به موتور نمی‌رسد و خودرو روشن نمی‌شود.
  • یکی دیگر از دلایل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین، می‌تواند خرابی در یاتاقان‌ها، قطعات متحرک و… باشد که می‌تواند برای شما دردساز شود. اگر مجموعه‌ استارتر خودروی شما درست‌ کار نکند، خودرو روشن نخواهد شد؛ درصورتی‌که مشکل از این سیستم استارت باشد، در اولین فرصت اقدام به تعمیر یا تعویض آن کنید. معمولا استارتر خودرو به دلایلی مثل تمام شدن زغال یا خرابی اتومات استارت از کار می‌ایستد.
  • سومین مرحله از استارت خوردن، مربوط به اشتعال است که مستقیما به کویل و شمع‌ها مربوط می‌شود. شمع و کویل خراب، زمان‌بندی و ولتاژ احتراق را خراب می‌کنند و نتیجه‌ آن، روشن‌نشدن خودرو است. اگر خودرو بد استارت می‌خورد، شمع‌های آن را به مراکز خدمات معتبر نشان دهید تا از مشکلات احتمالی پیش رو جلوگیری کنید. البته این خرابی ممکن است به خاطر نرسیدن برق به شمع‌ها نیز باشد که در این صورت، باید سیستم برق‌رسانی خودرو را بررسی و تعمیر کنید.
  • اگر فیلتر بنزین خودرو مسدود باشد یا به هر دلیل دیگری مجاری سوخت‌رسانی به موتور دچار رسوبات و گرفتگی شده باشد، نباید انتظار داشته باشید که خودرو با تک استارتی به‌سرعت روشن شود و موتور غرشی دل‌نشین داشته باشد.
  • در طی سال‌های گذشته، کاربراتور جای خود را به انژکتور داده است. نام دیگر انژکتور، سیستم پاشش سوخت است که وظایفی در حیطه‌ سوخت‌رسانی دارد؛ بنابراین، وجود مشکل در انژکتور هم می‌تواند از دلایل استارت‌ خوردن و روشن‌نشدن ماشین تلقی شود.
  • فراموش نکنید که مشکل روشن‌نشدن خودرو پس از استارت، در فصول سرد سال بیشتر اتفاق می‌افتد که یکی از دلایل آن‌، می‌تواند استفاده از روغن‌موتورهای بی‌کیفیت و غیراصل باشد. این روغن‌موتورها نمی‌توانند روان‌سازی لازم برای حرکت قطعات متحرک داخل موتور را فراهم کنند.
  • یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل روشن نشدن ماشین، مشکل در سیستم سوخت رسانی آن است.
  • پاره شدن تسمه تایم: اگر تسمه تایم ماشین پاره شود، خودرو استارت می‌خورد اما روشن نمی‌شود. در این موارد موتور به راحتی به چرخش در‌می‌آید اما میل سوپاپ نمی‌چرخد و احتمال شنیده شدن صدای برخورد قطعات فلزی (سوپاپ و پیستون) نیز وجود دارد.
  • خرابی سیستم برق شامل ایسیو، رله دوبل، رله یا فیوز پمپ بنزین و..: اگر سیستم برق رسانی به موتور و ایسیو دچار آسیب شود، احتمال روشن نشدن موتور پس از استارت زدن بسیار بالا خواهد بود. خرابی ایسیو، رله دوبل، فیوز یا رله پمپ بنزین و…، در این مقوله دسته بندی می‌شوند. ضمنا خرابی سیم یا سوکت کوئل نیز ممکن به روشن نشدن خودرو بعد از استارت منجر شود.
  • خرابی یا کثیفی سنسور دور موتور: سنسور دور موتور بعد از استارت خوردن موتور، وظیفه ارسال سیگنال به ایسیو جهت روشن شدن موتور را بر عهده دارد. اگر این سنسور خراب و یا کثیف شود، ممکن است ماشین روشن نشود.
  • سوختن واشر سرسیلندر: اگر سوختن با خرابی واشر سرسیلندر به حدی باشد که آب به میزان زیاد وارد محفظه احتراق شود، آن وقت موتور خودرو بعد از استارت خوردن روشن نخواهد شد.

سوالات متداول در رابطه با استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

در ادامه سوالات متداولی که توسط شما مطرح شده است را پاسخ خواهیم داد:

علت طولانی استارت خوردن ماشین سرد چیست؟

از جمله دلایل طولانی استارت خوردن ماشین سرد می‌توان به ورود آب به فضای احتراق، کم یا زیاد بودن نسبت بنزین به هوا در فضای سیلندر، نشتی روغن به محفظه احتراق، خطای سنسور دمای موتور، ضعیف بودن جرقه شمع، خرابی شمع یا کوئل، پایین بودن تراکم موتور به دلیل سفتی فیلر سوپاپها و نامرغوب بودن سوخت اشاره کرد.

دلیل روشن نشدن ماشین چیست؟

مواقعی که خودرو شما استارت می‌خورد اما روشن نمی‌شود، علت می تواند یکی از موارد زیر باشد: خرابی باتری، قطع شدن سیم کشی استارت یا سوئیچ، خرابی استارت یا اتصالات مربوط به آن، خراب شدن سلکتور گیربکس اتوماتیک و قفل شدن موتور (چسبندگی یاتاقان‌های میل لنگ یا شاتون‌ها)

چرا برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمی‌خورد؟

زمانی که خودرو استارت نمی‌خورد اما برق پشت آمپر می‌آید یعنی باتری خودرو جریان لازم برای استارت خودرو را تامین نمی‌کند. چنین موضوعی می‌تواند ریشه در خراب شدن یا خالی شدن باتری داشته باشد.

منبع: شرکت امداد خودرو تهران مدرن امداد

نمایش بیشتر