اخبار جامعهکسب و کار ایرانی

با بلغور گندم چی درست کنم

ستاره | سرویس آشپزی مفیدترین و خوشمزه‌ترین غذاهای گیاهی با استفاده از بلغور گندم تهیه می‌شود. پایین بودن کالری و چربی بلغور و در عین حال منبع غنی از پروتئین و فیبر بودن، این ماده را به جایگزینی بسیار مناسب برای برنج تبدیل کرده است. این گونه غذاها گزینه بسیار مناسبی برای کودکان، افراد مسن و ورزشکاران به شمار می‌روند، زیرا علاوه بر تامین مواد مورد نیاز بدن، بسیار نرم و لذیذ هستند. اگر دوست دارید با انواع غذا با بلغور گندم آشنا شوید با ما همراه باشید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

انواع غذای اصلی با بلغور گندم

همان‌طور که گفتیم بلغور جایگزین بسیار مناسبی برای برنج سفید به شما می‌رود و انرژی بالا و کالری پایین آن، این ماده غذایی را به یکی از بهترین و مقوی‌ترین غذاها برای ورزشکاران و کسانی که رژیم غذایی دارند، تبدیل کرده است. در این قسمت بهترین غذاهای مناسب برای ناهار یا شام که با بلغور گندم می‌توان تهیه کرد را به شما معرفی می‌کنیم.

۱بلغور پلو ترکیه‌ای یک غذای سنتی 

این غذا یکی از غذاهای سنتی منطقه آذربایجان و بسیار خوشمزه و مقوی است. مواد لازم برای تهیه در جدول زیر شرح داده شده است که شما می‌توانید مقادیر مواد را با حفظ نسبت تناسب مواد به یکدیگر کم یا زیاد کنید.

مواد لازم
 بلغور گندم سه پیمانه
 عدس (یا لپه) یک و نیم پیمانه
کره   دو قاشق غذاخوری
قرص عصاره گوشت    یک عدد
پیاز  یک عدد
 گوشت چرخ کرده
نمک، فلفل، زردچوبه   به میزان لازم
 رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
 سیب زمینی دو عدد

نکته: در تمام دستور پخت‌های این مطلب منظور از پیمانه، لیوان دسته‌دار فرانسوی است.

طرز تهیه بلغور پلوی ترکیه‌ای

  1. بلغور و عدس را از چند ساعت قبل بخیسانید.
  2. عدس را با مقداری کره تفت دهید. سپس مقداری آب و عصاره گوشت به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با یکدیگر بپزند.
  3. پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ شده و نمک و ادویه‌ها ورز دهید تا یک دست شود. سپس با استفاده از دستان خود آنها را به تعدادی کوفته قلقلی تبدیل کنید.
  4. کوفته قلقلی‌ها را در مقداری کره تفت دهید. سپس رب گوجه‌فرنگی، عدس و آب آن کوفته‌ها را اضافه کنید.
  5. قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا تمام مواد با یکدیگر به آرامی پخته شوند.
  6. در قابلمه‌ای دیگر بلغور گندم را در مقداری آب جوش و نمک بریزید. پس از گذشت حدودا بیست دقیقه بلغورها کاملا پخته شده و می‌توانید آبکشی کنید.
  7. بلغور آبکش شده را با موادی که از قبل آماده کردید، در قابلمه‌ای دیگر مخلوط کرده و اجازه دهید تا دم بکشد.

بلغور پلو ترکیه‌ای شما آماده است. این غذا را بهتر است با ماست یا ترشی میل کنید

۲بلغور پلو با لوبیا سبز، غذایی مشابه لوبیاپلو 

این غذا از نظر ظاهری شباهت زیادی به لوبیا پلوی خودمان دارد، اما در آن به جای برنج از بلغور استفاده می‌شود. بلغور پلو با لوبیا سبز، گزینه بسیار مناسبی برای آشنا کردن خانواده با طعم بلغور و اضافه کردن آن به برنامه غذایی هفتگی خانواده شماست، زیرا مزه با ذائقه ایرانیان سازگار بوده و راحت‌تر آن را قبول می‌کنند.

مواد لازم 
بلغور گندم  دو پیمانه
 سیر دو حبه
لوبیا سبز خرد شده 
گوشت چرخ کرده 
استاک یا آب گوشت سه پیمانه
پیاز به مقدار لازم
فلفل دلمه‌ای یک عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه بلغور پلو با لوبیا سبز

  1. ابتدا در مقداری روغن، پیاز و سیر را تفت داده و سپس گوشت را به آن اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا نیمه پخته شود.
  2. لوبیا سبز را به گوشت اضافه کنید و برای چند دقیقه با یکدیگر تفت دهید. سپس رب گوجه، نمک و ادویه را اضافه کنید.
  3. نیمی از استاک آب گوشت را بر روی مواد بریزید و اجازه دهید تا برای ده دقیقه بجوشد.  
  4. بلغوری که از قبل خیسانده‌اید را به همراه بقیه آب گوشت و فلفل دلمه‌ای خرد شده در داخل قابلمه بریزید.
  5. پس از اینکه آب آن کشیده و تمام شد، بر روی حرارت کم آن را دم کنید.

۳کوفته بلغور از انواع غذا با بلغور گندم

این غذا بسیار مقوی بوده و به دلیل داشتن عدس در خود منبع بسیار غنی از آهن به شمار می‌رود

مواد لازم 
عدس یک پیمانه
بلغور گندم  یک پیمانه
پیاز یک عدد
آب سه پیمانه
روعن به مقدار لازم
زیره سیز نصف قاشق چای خوری
جعفری خرد شده سه قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، پودر موسیر به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته بلغور

  1. عدس را با مقداری آب و نمک بر روی حرارت قرار دهید.
  2. بلغور گندم را که چند ساعت در آب خیسانده‌اید به عدس نیم‌پز شده اضافه کنید تا با یکدیگر به طور کامل بپزند و آب آن تمام شود.
  3. پیاز را خرد کرده و در تابه‌ای دیگر سرخ کنید. سپس زیره را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر خود را پس دهد.
  4. و زیره را به مخلوط عدس و بلغور اضافه کنید. سپس نمک، فلفل، جعفری خرد شده، پودر موسیر و آبلیمو را به مواد اضافه کرده و مواد را با یکدیگر ورز بدهید.
  5. با استفاده از دستان خود مواد را به صورت کوفته قلقلی در آورید و سرخ کنید

بیشتر بخوانید:

انواع آش و سوپ با بلغور گندم 

سوپ‌ و آش یکی از بهترین غذاهایی است که می‌توان با بلغور جو تهیه کرد. این غذا برای کودکان و افراد مسن بسیار مفید است و یک غذای بی‌دردسر برای  افرادی که دندان ندارند به شمار می‌رود. در این بخش خوشمزه‌ترین آش‌ها و سوپ‌هایی که می‌توان با بلغور پخت را به شما معرفی می‌کنیم.

۴آش بلغور گندم شمالی (بدون گوشت) 

مواد لازم برای تهیه این آش خوشمزه در جدول زیر برای شما شرح داده شده است. این مقدار به طور معمول برای چهار تا پنج نفر کافی است و شما می‌توانید مقدار آن را با حفظ نسبت تناسب مواد به یکدیگر کم یا زیاد کنید.

مواد لازم
بلغور گندم دو پیمانه
نخود دو پیمانه
اسفناج ساطوری
لوبیا چیتی دو پیمانه
عدس دو پیمانه
پیاز داغ دو عدد بزرگ
روغن و نمک به میزان لازم

از سوپ بلغور گندم می‌توان به عنوان و رژیم غذایی مربوط به این بیماری یاد کرد.

دستور تهیه آش بلغور شمالی

  1. بلغور گندم را برای چند ساعت در آب بخیسانید. سپس با ده پیمانه آب در قابلمه‌ای بریزید و اجازه دهید برای مدت دو ساعت پخته شود و لعاب بیندازد.
  2. نخود و لوبیا را که از شب قبل خیسانده‌اید، به همراه چهار پیمانه آب در قابلمه‌ای دیگر بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید.
  3. وقتی نخود و لوبیا نیم پز شد، عدس را نیز به مواد اضافه کنید تا با یکدیگر به صورت کامل پخته شوند. در پایان مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  4. در یک قابلمه بزرگ پیازها را خرد کرده و به طور کامل سرخ کنید
  5. حبوبات پخته شده و بلغور گندم را به داخل قابلمه بریزید و اسفناج را نیز به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا آش برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دیگر بپزد و تمام مواد جا بیفتد.

آش بلغور شما اماده است شما می‌توانید آن را با پیاز و سیر داغ سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

۵حلیم بلغور گندم، غذای محبوب ایرانی

حلیم جزو محبوب‌ترین غذاهای سنتی ایران است که به طور معمول در افطار ماه رمضان و در فصل‌های سرد مصرف می‌شود. این غذا بسیار مقوی و پرانرژی بوده و اگرچه کشدار بودن و طعم خاص خود را مدیون گوشت استفاده شده در آن است، اما می‌توان در صورت لزوم آن را حذف کرد. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از

مواد لازم
بلغور گندم
گوشت گردن یا دنده گوسفندی
پیاز یک عدد
زردچوبه، نمک،پودر دارچین و شکر  به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
شکر به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم گندم 

  1. گوشت گوسفندی را با مقداری آب، پیاز و زردچوبه بر روی حرارت قرار دهید تا در مدت سه تا چهار ساعت کاملا پخته شود. سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  2. بلغور گندم را که از شب قبل خیسانده‌اید با ده پیمانه آب در قابلمه دیگری بریزید و برای مدت دو ساعت بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد و لعاب بیندازد.
  3. گوشت پخته شده را از آب خارج کنید و پس از اینکه خنک شد با استفاده از گوشت‌کوب آن را له کنید.
  4. گوشت له شده را به بلغور پخته شده اضافه کنید و با استفاده از گوشت‌کوب آن را کاملا یکدست و کشدار کنید.
  5. آب گوشت مانده را از صافی رد کرده و در چند مرحله به گوشت و بلغور له شده اضافه کنید تا کاملا جذب شود.

حلیم گندم شما آماده است. آن را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با کره ذوب شده، دارچین و در صورت تمایل کنجد تزیین کنید.

بیشتر بخوانید:

۶سوپ عدس و بلغور ترکی مناسب افطار

یکی از بهترین پیش‌غذاهای فصل زمستان است. سوپ عدس و بلغور در کشور ترکیه غذای بسیار محبوبی برای باز کردن افطار بوده و بسیار مقوی است. مواد لازم برای تهیه این پیش‌غذای خوشمزه در جدول زیر برای شما شرح داده شده است

مواد لازم
بلغور گندم 
ورمیشل ۶ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی
نمک، فلفل و زردچوبه 
برنج نیم‌دانه ۶ قاشق غذاخوری
پیاز دو عدد
عدس ۶ قاشق غذاخوری
آبلیمو به مقدار لازم
نعنا ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه سوپ عدس و بلغور

  1. ابتدا عدس، برنج و بلغور را داخل یک قابلمه ریخته و بشویید. مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا روی مواد را بگیرد.
  2. قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب به‌ جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید تا عدس، برنج و بلغور کاملا پخته و لعاب‌دار شوند.
  3. پیازها را خرد کرده و در ظرفی دیگر سرخ کنید. سپس مقداری نعنا به آن اضافه کنید و اندکی تفت دهید.
  4. رب گوجه فرنگی و مقداری آب به مخلوط پیاز و نعنا اضافه کنید و اجازه دهید تا اندکی بر روی حرارت ملایم بماند و مانند سس غلیظ شود.
  5. بعد از پخت حبوبات سس گوجه را به آن اضافه کرده و بهم بزنید.
  6. ورمیشل، نمک، فلفل و آبلیمو را به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه دیگر بر روی حرارت باقی بماند تا کاملا جا بیفتد.

سوپ عدس و بلغور شما آماده است. شما می‌توانید این سوپ را با مقداری جعفری و فلفل قرمز تازه تزیین کرده و سرو کنید.

سخن آخر

در این مطلب شش دستور پخت انواع غذا با بلغور گندم را به شما معرفی کردیم. بلغور گندم، منبعی غنی از ویتامین، فیبر و آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شود که مانع از بروز بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری‌های دستگاه گوارش، دیابت و چاقی می‌گردد. غذاهایی که در مواد اصلی خود بلغور گندم یا جو دارند گزینه مناسبی برای افطار کردن مسلمانان محسوب می‌شود، زیرا مواد مورد نیاز بدن را به خوبی تامین می‌کنند.

یکی دیگر از انواع غذا با بلغور گندم و مناسب برای افطار، آش بلغور و برنج است که طرز تهیه آن را می‌توانید در مطلب «» بخوانید. نظر شما درباره غذاهای معرفی شده در این مطلب چیست؟ آیا غذای خوشمزه دیگری سراغ دارید که با استفاده از بلغور گندم تهیه شود؟ به یاد داشته باشید که شما می‌توانید نظرات، سوالات و تجربیات خمجموعه:

آموزش انواع غذا با بلغور گندم

11 دستور غذای ساده و خوشمزه با بلغور گندم

بلغور گندم یکی از غلات بسیار مفید و کامل برای پخت انواع غذاست که طبعی گرم داشته و انرژی لازم برای فعالیت های روزمره را فراهم می کند و از سویی دیگر وجود فیبر در آن باعث می شود مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید.

بلغور در زبان فارسی به معنی شکسته و در هم کوفته است و بلغور گندم به گندمی که نیم کوب و خرد شده و شکسته شده است گفته می شود. شما میتوانید انواع غذا با بلغور گندم به راحتی در خانه تهیه کنید . یکی ازغذاهای سنتی ایرانی که به خوبی میتواند جایگزین برنج باشد ، بلغور پلو است، شما می توانید به جای تهیه لوبیا پلو یا استامبولی ، بلغور گندم را جایگزین برنج نمایید و به اصطلاح بلغور پلو درست کنید.

دمی بلغور جایگزین مناسبی برای برنج است که می توانید با انواع خورش و غذاهای گوشتی سرو نماید.

از آن جایی که سبوس بلغور گندم از آن جدا نشده است ، بلغور گندم جزو غلات کامل محسوب می شود و بخشی مهم از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل می دهد. بلغور گندم طبع گرمی دارد و به دلیل فیبر بالا مدت زمان طولانی شما را سیر نگه می دارد.

بلغور گندم منبع غنی ویتامین های گروه ب به خصوص تیامین و فیتواسترول ها است که به تقویت سیستم عصبی و پیشگیری از سرطان سینه کمک میکند.

در برخی مناطق بلغور پلو را از ترکیب برنج و بلغور گندم تهیه می کنند ولی شما می توانید به تنهایی با بلغور گندم انواع دمی های خوشمزه را آماده کنید.

انواع غذا با بلغور گندم برای کودک شما می تواند بسیار مقوی و سالم باشد و جایگزین بسیار بهتری از برنج سفید برای تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز رشد کودک است.

غذا با بلغور گندم برای نوزاد

مواد لازم غذا با بلغور گندم برای نوزاد

طرز تهیه غذا با بلغور گندم برای نوزاد

طرز تهیه غذا با بلغور گندم برای نوزاد

هضم کردن بلغور گندم به دلیل داشتن فیبر بالا برای نوزادان کمی سخت و سنگین است بنابراین بهتر است کمی صبر داشته باشید . بهترین زمان برای اضافه کرده بلغور گندم به رژیم غذایی نوزاد 10 – 12 ماهگی است.

هویج را جداگانه بخارپز کنید.

سیر را با کمی روغن تفت دهید.

بلغور گندم را که از شب قبل خیس کرده اید با 2 لیوان آب جوش بپزید تا کاملا نرم شود. لازم به ذکر است در پیشگیری از نفخ و دل درد مهم است.

شیر و هویج و سایر مواد را به بلغور اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا غلیظ شود.

در صورتی که از بلغور جو دوسر یا بلغور جو استفاده می کنید به دلیل طبع سردی که دارند حتما دارچین را به مواد اضافه کنید تا غذای نوزادتان طبع متعادلی پیدا کند.

بلغور پلو و بادمجان گنابادی

مواد لازم بلغور پلو و بادمجان گنابادی

طرز تهیه بلغور پلو و بادمجان گنابادی

طرز تهیه بلغور پلو و بادمجان گنابادی

بلغور گندم را الک کنید و سپس روی حرارت ملایم بدون روغن تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد و سپس کناری بگذارید خنک شود. سپس با آب سرد بشویید.

برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک بخیسانید.

پیازها را نگینی خرد کرده و روی حرارت متوسط تفت دهید تا سبک شوند.

پوره گوجه فرنگی ، آویشن ، فلفل ، نمک و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود.

گندم را با 2 لیوان آب بپزید تا کاملا بپزد و آب را جذب کند ، اگر حس کردید که گندم کاملا نپخته است می توانید یک لیوان دیگر آب اضافه کرده به پخت ادامه دهید و سپس با سس گوجه مخلوط نمایید.

بادمجان راخرد کرده رویشان نمک بپاشید و نیم ساعت در آبکش بگذارید تا تلخی اش گرفته شود سپس بشویید و اجازه دهید آب اضافه شان گرفته شودسپس در روغن داغ سرخ کرده و بعد از پخت روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافه اش کشیده شود.

آب برنج را خالی کرده و بپزید و آبکش کنید.

کف قابلمه را ته دیگ دلخواه بگذارید. برنج و مخلوط بلغور گندم را لا به لا در قابلمه بکشید و به مدت 50 دقیقه دم بگذارید و سپس با بادمجان تزئین کرده و سرو نمایید.

این غذا با بلغور گندم برای کودک شما بسیار مقوی و خوشمزه است.

بلغور پلو خراسانی

مواد لازم بلغور پلو خراسانی

انواع غذا با بلغور گندم

طرز تهیه بلغور پلو خراسانی

بلغور را از دو ساعت قبل خیس کنید.

پیاز را با کمی روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود ، سپس گوجه فرنگی ، رب فلفل چینی ، نمک و فلفل را اضافه کرده و تفت دهید تا گوجه نرم شود.

بلغور و عصاره مرغ را به قابلمه اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید سپس شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید به مدت 15 – 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا آب مرغ کاملا جذب بلغور شود.

بلغور پلو را به همرا سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو نمیاید.

بلغور پلو ترکی

مواد لازم غذا با بلغور گندم و عدس/ بلغور پلو ترکی

طرز تهیه بلغور پلو ترکی

طرز تهیه با غذا با بلغور گندم و عدس – بلغور پلو ترکی

در به جای برنج از بلغور استفاده می کنیم و در انتها مانند برنج دم می گذاریم.

بلغور و عدس را چند ساعت در آب بخیسانید.

عدس را آبکش کرده و با کمی کره تفت دهید.

آب و عضاره گوشت را اضافه کرده و عدس را بپزید.

پیاز را رنده کرده با گوشت چرخ کرده ، نمک و ادویه ورز دهید تا یکدست شود سپس به شکل کوفته ریزه همه مایه گوشت را فرم دید.

کوفته ریزه ها را در کمی کره تفت دهید سپس رب گوجه ، عدس و آبش را به کوفته ها اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

بلغور گندم را در قابلمه ای دیگر با کمی آب جوش و نمک بپزید و بعد از 20 دقیقه آبکش کنید و به مواد قابلمه اضافه نمایید و در قابلمه را بگذارید تا دم بکشد.

غذا با بلغور گندم و لوبیا سبز

مواد لازم غذا با بلغور گندم و لوبیا سبز

طرز تهیه غذا با بلغور گندم و لوبیا سبز

این بار می خواهیم به جای لوبیا پلو ، بلغور پلو بپزیم و درست مانند برنج دم بگذاریم .

سیر و پیاز را با کمی روغن تفت دهید و سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا نیم پز شود.

لوبیا سیز را به گوشت اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید.

رب گوجه ف نمک و ادویه را به مواد اضافه کرده و مخلوط نمایید.

نصف آب گوشت را اضافه کرده و اجازه دهید 10 دقیقه بجوشد.

بلغور را که از قبل خیسانده اید آبکش کرده و با بقیه آب گوشت ، فلفل دلمه خرد شده به قابلمه اضافه کنید و بعد از این که آبش کشیده شد حرارت را کم کرده در قابلمه را بگذارید تا دم بکشد.

این غذا با بلغور گندم برای کودک شما بسیار خوشمزه و مقوی است.

کوفته بلغور و عدس

مواد لازم کوفته بلغور و عدس

طرز تهیه کوفته بلغور و عدس

عدس را که از قبل خیسانده اید با کمی آب و نمک بپزید.

بلغور گندم را هم که از قبل خیسانده اید به عدس نیم پز شده اضافه کرده و کاملا بپزید تا آبش کشیده شود.

پیاز را خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید سپس زیره را اضافه کرده تفت دهید تا عطرش بلند شود.

پیازداغ را به مخلوط بلغور گندم و عدس اضافه کشده هم بزنید و سپس نمک ، فلفل ، جعفری خرد شده ، پودر موسیر و آبلیمو را اضافه کرده و مواد را کاملا ورز دهید تا یکدست شود سپس به حالت کوفته ریزه مواد را فرم داده و سرخ کنید.

کوفته ها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه اش گرفته شود.

آش بلغور گندم بدون گوشت

مواد لازم آش بلغور گندم بدون گوشت

طرز تهیه آش بلغور گندم

طرز تهیه آش بلغور گندم بدون گوشت

بلغور گندم و حبوبات را جداگانه از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آبشان را عوض کنید و سپس آبکش نمایید.

بلغور گندم را با 10 پیمانه آب به مدت 2 ساعت بپزید تا لعاب بیندازد.

نخود و لوبیا را با 4 پیمانه آب جداگانه بپزید وقتی نیم پز شدند عدس را اضافه کنید و اجازه دهید کاملا پخته شوند و در اخر کمی نمک به حبوبات اضافه کنید.

پزاها را خرد کرده و سرخ کنید.

حبوبات را به قابلمه بلغور گندم و نیمی از پیاز داغ را اضافه کرده و اسفناج را هم اضافه نمایید و اجازه دهید نیم ساعت دیگرروی حرارت ملایم با هم بجوشند و جا بیوفتند.

از مابقی پیاز داغ میتوانید برای تزئین روی آش استفاده کنید یا این که تمم پیاز داغ را به آش اضافه کنید و بپزید.

حلیم بلغور گندم و گوشت

مواد لازم غذا با بلغور گندمو گوشت / حلیم بلغور گندم و گوشت

طرز تهیه حلیم بلغور گندم

طرز تهیه حلیم بلغور گندم و گوشت

گوشت گوسفند را با کمی آب ، پیاز و زردچوبه روی حرارت ملایم به مدت 3 – 4 ساعت کاملا بپزید و نمک را اضافه کنید.

بلغور گندم را که از شب قبل خیسانده اید با 10 پیمانه آب در قابلمه ای دیگر به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا لعاب بیندازد.

گوشت را از آب خارج کرده و بعد از این که سرد شد ، استخوان هایش را جدا کرده و با گوشت کوب کاملا له کنید و به بلغور اضافه نمایید و به کوبیدن ادامه دهید تا کاملا یکدست و کشدار شود.

مواد را روی حرارت بگذارید و آب گوشت را در چند مرحله به گوشت و بلغور اضافه کنید تا کاملا جذبشان شود.

حلیم را به همراه کره ذوب شده و دارچین سرو نمایید.

سوپ بلغور و عدس

مواد لازم غذا با بلغور گندم و عدس/ سوپ بلغور و عدس

طرز تهیه غذا با بلغور گندم و عدس

طرز تهیه سوپ بلغور و عدس

عدس ، برنج و بلغور را در قابلمه ریخته و به اندازه ای آب به آن اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.

قابلمه را روی حرارت زید قرار دهید تا به جوش آید.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم بپزند و لعاب بیندازند.

برای تهیه نعنا داغ ، پیاز را خرد کرده و سرخ کنید و کمی نعنا به آن اضافه کرده و تفت دهید.

رب گوجه رنگی را با کمی آب رقیق کرده به پیاز و نعنا اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد تا غلیظ شود و بعد از کامل شدن پخت حبوبات ، سس را به سوپ اضافه کنید.

ورمیشل ، نمک ، آبلیموو فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه ای بجوشد تا ورمیشل کاملا نرم شده و لعاب بدهد و سوپ غلیظ و جا افتاده شود.

حلیم بلغور و شیر

مواد لازم غذا با بلغور گندم و شیر / حلیم بلغور و شیر

طرز تهیه غذا با بلغور گندم و شیر

طرز تهیه حلیم بلغور و شیر

بلغور گندم را از شب قبل خیس کنید و سپس با 6 لیوان آب جوش روی حرارت ملایم بجوشانید تا نرم شوند. هر نیم ساعت بلغورها را هم بزنید تا کاملا له شوند و ته نگیرند.

آش با بلغور گندم |آشپزی |آهن

گوشت را با کمی فلفل سیاه بپزید تا کاملا نرم شود. اگر گوشت چربی داشته باشد طعم حلیم بهتر خواهد شد. سپس کناری بگذارید تا خنک شود و سپس گوشت را ریش ریش کنید.

بلغور که کاملا له و آماده شد ، شیر داغ و چوب دارچین را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

گوشت را به حلیم اضافه کرده و به هم زدن ادامه دید تا کاملا غلیظ شود.

اگر احساس کردید حلیم خیلی سفت شده می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

زمانی که بافت حلیم کش دار شد یعنی جا افتاده است و آماده سرو است.

روی حلیم را با پودر دارچین تزئین کنید و مطابق سلیقه خودتان با شکر و یا نمک سرو نمایید.

آش بلغور و شیر

مواد لازم غذا با بلغور گندم و شیر / آش بلغور و شیر

طرز تهیه آش بلغور و شیر

بلغور گندم و عدس را به صورت جدا گانه از شب قبل در آب خیس کنید و قبل از پخت آبکش نمایید.

پیاز را نگینی خرد کرده با کمی کره تفت دهید تا نرم شود.

بلغور گندم ، عددس و نمک را به پیاز اضافه کرده و بهمراه 2 لیوان آب حدود 1 – 2 ساعت با حرارت ملایم بپزید.

هر از گاهی مواد را هم بزنید که ته نگیرد.

بعد از کامل شدن پخت مواد ، شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا جا بیوفتد.

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

ود را با ما و سایر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.

برای کسب درآمد؛ کافیه یکسری قواعدی که ثروتمندان بلد هستن رو تو هم یاد بگیری. اینکه چطوری پول دربیاری و ثروتمند بشی تو جلسه‌ی آموزشی بهت یاد داده شده. بعد ازدیدن این جلسه، زندگیت عوض میشه.

منبع: سایت حاشیه نیوز

نمایش بیشتر