ورود به عرصه «پزشکی شخصی محور» / درمان مطابق نقشه ژنتیکی بیمار


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه پزشکی شخصی محور درمان را بر مبنای نقشه ژنتیکی افراد تعیین می کند گفت: پزشکی شخصی محور می تواند از مسائلی مانند امتحان داروهای مختلف ایجاد عوارض دارویی و بار مالی زیاد بر سیستم بهداشتی_درمانی جلوگیری و دارویی را تجویز کند که برای درمان بیماری فرد موثر است.
دکتر سیدرضا رئیس کرمی در گفت وگو با کردوار نیوز با بیان اینکه پزشکی شخصی محور از بسیاری عوارض جلوگیری می کند اظهار کرد: منظور از پزشکی شخصی محور این است که درمان اشخاص به ویژه درمان بیماری های متابولیک خودایمنی و سرطان ها بر مبنای نقشه ژنتیکی فرد انجام شود. به دلیل اینکه نقشه های «ژنتیکی» و «فارموکوژنتیک» افراد با یکدیگر متفاوت است؛ پزشکی شخصی محور درمان را برمبنای نقشه ژنتیکی افراد تعیین می کند. این احتمال وجود دارد که بدن یک فرد نسبت به یک داروی خاص برای درمان یک بیماری پاسخ دهد و این در حالی است که بدن فرد دیگر به آن دارو برای درمان بیماری مشترک پاسخ ندهد.
وی با بیان اینکه پزشکی شخصی محور در سطح جهانی در کانون توجه قرار گرفته گفت: پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به موضوع پزشکی شخصی محور ورود کرده و مباحث اولیه این موضوع انجام شده است. پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به جمع آوری نقشه های ژنتیکی بسیاری در نقاط مختلف اقدام کرده اما موضوع پزشکی شخصی محور به جمع آوری نقشه های ژنتیکی محدود نمی شود. نقشه های ژنتیکی جمع آوری شده می بایست با داروها و مباحث دیگر مورد بررسی قرارگیرد تا نتایج مطلوب به دست آید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه پزشکی شخصی محور از مسائل بسیاری جلوگیری می کند توضیح داد: پزشکی شخصی محور می تواند از مسائلی مانند امتحان داروهای مختلف ایجاد عوارض دارویی و بار مالی زیاد بر سیستم بهداشتی_درمانی جلوگیری کند و دارویی را تجویز کند که برای درمان بیماری فرد موثر است.
رئیس کرمی ادامه داد: موضوع پزشکی شخصی محور در جراحی مطرح بوده منظور این است که آیا دو بیمار با شرایط و علائم یکسان به جراحی نیاز دارند؟ این احتمال وجود دارد که دو بیمار با شرایط و علائم یکسان باشند اما هرکدام یک روش جراحی جداگانه انتخاب شود. اگرچه موضوع پزشکی شخص محور در جراحی مطرح بوده اما این موضوع در درمان بیماری ها مطرح نبوده و درمان برمبنای مطالعات انجام شده صورت می گرفته است.
وی درباره درمان برمبنای مطالعات توضیح داد: شرایط به نحوی بوده که بیمار برای درمان به پزشک مراجعه می کرده و پزشک نیز دارو تجویز می کرده و از بیمار می خواسته که پس از مدتی بار دیگر مراجعه کند. اگر بیمار به درمان پاسخ داده بود روند قبلی طی می شد اما در صورتی که نتیجه مطلوب نبود داروهای دیگر تجویز می شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تمام کشورهای جهان در آغاز مسیر پزشکی شخصی محور قرار دارند گفت: اگرچه تمام کشورهای جهان در آغاز مسیر پزشکی شخصی محور قرار دارند اما ما نسبت به سایر کشورها تازه کارتر هستیم.
انتهای پیام