آموزش دابل اکسپوژر در فتوشاپ

چگونه یک افکت دابل اکسپوژر در فتوشاپ ایجاد کنیم؟

احتمالاً تا به حال عکس‌هایی را که با افکت دابل اکسپوژر ساخته شده‌اند در فضای مجازی یا جاهای دیگر دیده‌اید. با افکت دابل اکسپوژر می‌توانید دو یا حتی چند عکس را در یک عکس ترکیب کنید و تصویری شبیه عکس زیر بسازید. در این دوره آموزش فتوشاپ؛ نحوۀ ساخت افکت دابل اکسپوژر در فتوشاپ را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

آشنایی |آموزش |گوگل

ساخت افکت دابل اکسپوژر در فتوشاپ

برای ساخت افکت دابل اکسپوژر در فتوشاپ که کار بسیار راحتی است، باید مراحل زیر را طی کنید:

مرحلۀ ۱:

اول از همه عکس پرتره مد نظرتان را در فتوشاپ باز کنید. برای ساخت افکت دابل اکسپوژر در فتوشاپ از هر عکسی می‌توانید استفاده کنید. اما برای این که بهترین نتیجه را بگیرید، بهتر است عکسی را انتخاب کنید که بک‌گراند آن نزدیک به سفید باشد و سوژۀ اصلی کاملاً پر رنگ و تیره باشد.

مرحلۀ ۲:

حالا عکس دیگر را که اینجا تصویری از جنگل است را در فتوشاپ باز کنید. عکس دوم را در فتوشاپ باز کنید و با Drag کردن و یا از مسیر File> Place روی پرتره قرار دهید. عکس دومتان هر چیزی می‌تواند باشد؛ منظره، تکسچر و … .

قبل از این که عکس دوم را روی عکس اول  کاملاً جایگذاری کنید، Blending mode آن را که در پنل Layers است به حالت Screen تغییر دهید.

حالا اندازه و و جای عکس دوم را تنظیم کنید. برای این که از حالت Transform خارج شوید، می‌توانید کلید Enter را بزنید. اگر هم هر جای کار دوباره لازم بود که اندازۀ تصویر را تغییر دهید، کافیست روی لایۀ عکس کلیک کنید و بعد کلیدهای Ctrl+T را بزنید یا به مسیر Edit> Free Transform بروید.

مرحلۀ ۳:

حالا بیایید روی لایۀ عکس اول که سوژۀ اصلی است کار کنیم. قبل از انجام هر کاری روی لایۀ عکس اول راست کلیک کنید و گزینۀ “Convert to Smart Object” را انتخاب کنید. با این کار هر چیزی را که در عکس عوض کنید، به صورت غیر مخرب است و به عکس اصلی آسیبی نمی‌زند.

مرحلۀ ۴:

ابزار Levels را از با زدن دکمه‌های Ctrl+L و یا از مسیر Image> Adjustments> Levels باز کنید.

حالا در پنل Levels گیرۀ سفید را که زیر چارت است، به سمت چپ بکشید تا بک‌گراند کاملاً سفید شود. در صورت لزوم می‌توانید گیرۀ سیاه سمت چپ را به سمت راست بکشید تا کنتراست را بیشتر کنید. اما در این عکس احتیاجی به این کار نبوده است.

حالا گیرۀ خاکستری رنگ وسط را جا به جا کنید تا بهترین Opacity را برای عکس بسازید. ما در این عکس گیرۀ خاکستری رنگ را به سمت چپ کشیدیم تا سوژۀ اصلی کمی بیشتر دیده شود.

مرحلۀ ۵:

در این مرحله  می‌خواهیم Tone‌ها را تنظیم کنیم. پس به مسیر Window> Adjustments بروید تا پنل Adjustments باز شود. بعد یک لایۀ تنظیمات Curves اضافه کنید.

حالا در پنل Layers این لایۀ جدید را بکشید تا بالای همۀ لایه‌‍ها قرار بگیرد.

حالا به مسیر Window> Properties بروید تا پنل Properties باز شود. اینجا یک نمودار با یک خط می‌بینید. در این نمودار نقطۀ بالا و سمت راست را پایین بیاورید تا جایی که سفیدها کم شوند و خاکستری‌ها بیشتر شوند.

حالا وسط خط داخل نمودار کلیک کنید تا یک نقطۀ جدید اضافه شود. بعد به صورت تقریبی روی قسمت ۴/۱ سمت چپ این خط کلیک کنید تا یک نقطۀ جدید دیگر اضافه شود. حالا اگر لازم است کنتراست را بیشتر کنید، این نقطه را به پایین بکشید و اگر لازم است کنتراست را کمتر کنید، این نقطه را به بالا بکشید.

مرحلۀ ۶:

به عنوان مرحلۀ آخر و برای این که کارتان بهترین ظاهر را پیدا کند، اگر لازم بود مکان و یا اندازۀ هر کدام از لایه‌ها را تغییر دهید، روی آن کلیک کنید و  ابزار Transform  را با Ctrl+t را انتخاب کنید. مثلاً اینجا لایۀ پرتره را انتخاب کردیم و مکان و اندازۀ آن را کمی تغییر دادیم.

کار تمام شد و افکت دابل اکسپوژر شما آماده است! حالا می‌توانید تصویر داخلی را جا به جا کنید تا حالت‌های متنوع آن را ببینید.

آموزش ساخت پرتره‌های Double Exposure در فتوشاپ

عکاسی را به خودی خود نمی‌توان یک هنر به حساب آورد و بیشتر به چشم یک صنعت یا رسانه باید به آن نگاه کرد. البته در عکاسی بخش فاین‌آرت نیز موجود است که دیدی هنری‌تر به مقوله عکاسی دارد. اما همچنان می‌توان با عکس‌هایی ساده دیدی هنری داشت و کمی با دستکاری‌های آگاهانه یک اثر زیبا خلق کرد. یکی از این دستکاری‌ها خلق یک عکس دابل اکسپوز است.

ابتدا بگوییم اکسپوژر چیست؟ اکسپوژر همان عمل نوردهی در عکاسی است. هنگامی که سنسور یا فیلم شما نور می‌خورد به اصطلاح اکسپوز شده است و تصویر شما ثبت شده است. حال دابل اکسپوژر یعنی این‌که تصویر شما دوبار نوردهی شده و دوباره ثبت شده است. در این مطلب ما به شما روش ایجاد یک تصویر دابل اکسپوژر به کمک فتوشاپ را آموزش خواهیم دادیم. توجه کنید که این آموزش در سطح مبتدی نیست و به آشنایی به ابزارهای فتوشاپ نیاز دارد.

ابتدا ما دو تصویر باید انتخاب کنیم. تصاویری که انتخاب می‌کنیم باید کمی با هم هم‌خوانی داشته باشند و باید تصور کنید که بعد از اتمام پروژه روی هم خواهند نشست یا خیر؟ پیشنهاد نویسنده اصلی مطلب یک عکس ضدنور پرتره، مانند عکس اولی و دومی یک منظره شهری یا طبیعت است.

1. عکس‌ها را باز کنید.

بعد از انتخاب دو عکس آن‌ها را داخل محیط فتوشاپ بیاورید.

2. دو عکس را روی هم بیاندازید.

دو عکس را روی هم بیاندازید یا به اصطلاح Overlay کنید. در این تصویر، افق تصویر در صورت مرد قرار گرفته است، شما نیز باید تلاش کنید تا قسمت‌های جذاب عکس را مشخص کنید و روی هم جای‌دهی کنید، این‌گونه مفهوم و زیبایی عکس خود را بیشتر می‌کنید. همچنین Blending Mode را روی حالت Screen قرار دهید.

3. رنگ را از تصاویر بگیرید

سعی کنید عکستان را سیاه و سفید کنید، این‌گونه تمرکز بیشتری روی فرم خواهید داشت. برای این‌کار می‌توانید با استفاده از کلید Ctrl + Shift + U عکس خود را بی‌رنگ کنید.

4. کنتراست تصویر را دستکاری کنید

کنتراست تصویر را بالا و پایین کنید، تلاش کنید تا سیاهی و روشنی فراوانی خلق کنید و جذابیت بصری عکس را بالاتر ببرید. برای این‌کار می‌تواند از منوی Adjustment گزینه Curves را انتخاب کنید و کنتراست را بهبود بخشید.

5. ماسک درست کنید

برای تصویر منظره خود یک ماسک درست کنید و قسمت‌هایی که به نظرتان اضافی است را ماسک کنید. برای این‌کار عکس منظره خود را انتخاب کنید و از منوی پایین سمت راست Create A Mask را انتخاب کنید و با یک قلم‌مو قسمت‌های مختلف را ماسک کنید. برای این‌کار از رنگ‌های مشکی و سفید استفاده کنید.

6. تصاویری جدا اضافه کنید.

برای پر شدن و جذاب‌تر شدن عکس می‌توانید تهمیدات مختلفی بیاندیشید و چیزهای مختلفی استفاده کنید. در این تصویر بهترین تصویر اضافه، یک سری پرنده است. عکاس با یک سرچ ساده گوگل توانسته یک سری عکس پرنده پیدا کند و آن‌ها را به تصویر خود اضافه کند. شما نیز می‌توانید با جستجو در عکس‌هایتان یا جستجو در گوگل، تصاویری باکیفیت و مربوط با کارتان را یافته و آن‌ها را به عکس اضافه کنید. همچنین پس از اضافه کردن تصاویر اضافه اگر تصویر شما کوچک است، مانند همین پرندگان، می‌تواند کمی آن‌ها را با افکت Blur، محوتر کنید و طبیعی‌تر جلوه دهید.

7. یک بافت رنگی اضافه کنید

در این تصویر عکاس یک بافت نوری از گوگل یافته و به عکس اضافه کرده‌ است. شما می‌توانید با جستجوی ساده این عبارت : «Light Texture» تصاویری جذاب بیابید و وارد عکس کنید. Blending Mode بافت خود را به حالت Screen دربیاورید و آن را نیز ماسک کنید تا قسمت‌ها مزاحم از کار حذف شوند.

8. کنتراست و رنگ را دستکاری کنید

دوباره می‌توانید با منوی Curves کمی با کنتراست بازی کنید و به تصویری هماهنگ‌تر و زیبا‌تر دست پیدا کنید. تصویر شما از ابتدا سیاه و سفید بوده اما با استفاده از بافت رنگی می‌توانید با دستکاری رنگ‌ها و اضافه کردن رنگ‌های شارپ، تصویری جذاب‌تر خلق کنید.

9. تصویری دیگر اضافه کنید

اگر حس می‌کنید عکستان کمی تخت و خالی است، می‌توانید یک عکس یا بافت دیگر به آن اضافه کنید. مثلا عکس یک سری بوکه نوری، یا دانه‌های باران یا برف، همگی می‌توانند به تصویر شما کمک کنند. عکس را اضافه کنید، دوباره Blending Mode آن را به حالت Screen دربیاورید و در پایان می‌توانید Opacity آن را کم و زیاد کنید یا اینکه آن را کمی ماسک کنید.

10. تصویر را Flatten کنید و شارپ‌ترش کنید

تمامی لایه‌های خود را انتخاب کنید و روی آن‌ها راست کلیک کرده و گزینه Flatten Images را انتخاب کنید. بعد از آن با استفاده از منوی Sharpen کمی عکستان را جا ببخشید و شارپ‌تر کنید.

11. در صورت تمایل آن را کراپ کنید

اگر استفاده خاص مانند اشتراک گذاری عکس در اینستاگرام هدف شماست می‌توانید عکس خود را در پایان کراپ کنید و سایز دیگری برای آن انتخاب کنید. برای این عکس یک کادر مربع جذاب است، اما برای عکس‌های مختلف کادرهای مختلف نیاز است.

12. کار شما تمام است

در یازده قدم ساده می‌توانید این تصاویر را خلق کنید، می‌توانید تفاوت عکس اول و کار پایانی را مشاهده کنید.

نمایش بیشتر