از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است

هورمون ها نقش بسیار تعیین کننده ای در رشد موها دارند. از جمله هورمون هایی که در رشد موها تأثیرات زیادی دارند، می توان به هورمون های جنسی مردانه و زنانه اشاره نمود؛ اما معمولاً این هورمون ها زمانی می توانند کمک کنند تا موها رشد بهتری داشته باشند که غدد درون ریز این هورمون ها را به اندازه کافی تولید نمایند. تا زمانی که تعادل بین هورمون ها برقرار باشد، رشد موها حالت طبیعی خود را ادامه می دهند. زمانی که تعادل بین هورمون ها بر هم بخورد، ریزش موها به وجود می آید. عملکرد صحیح هر کدام از غدد درون ریز و تولید به اندازه هر کدام از هورمون ها، در سلامت موها تأثیر بسزایی دارد. این موضوع باعث شده تا اغلب افراد در صورت مشاهده ریزش در موهای خود، ابتدا آزمایشات مربوط به هورمون های مختلف را انجام دهند. ریزش موی هورمونی در مردان و زنان، به شکل‌های مختلفی خود را نشان می‌دهد. در مردان، روند طاسی از روی شقیقه‌ها، بالا و جلوی سر آغاز می‌شود. در حالی که ریزش موی هورمونی خانم‌ها از فرق سر و تاج موها شروع به گسترش کرده؛ با نازک شدن تدریجی موها ادامه می‌یابد. درصورتی‌ که ریزش مو به علت عدم تعادل هورمونی باشد، معمولاً از هورمون درمانی برای توقف ریزش مو استفاده می‌شود. از داروهای ضد بارداری یا هورمون استروژن و پروژسترون برای درمان ریزش مو در زنان استفاده می‌شود.

تقویت موها و با روشهای مختلف و تجویز داروهای موثر، توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری در اصفهان انجام می‌شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن تماس حاصل فرمایید.

دلایل ریزش موی هورمونی

ریزش موی هورمونی به دلایل متعددی بروز می‌کند و تنها یک علت واحد ندارد. ازجمله مهم‌ترین اختلالات و تغییرات فیزیکی که سبب بروز ریزش موی هورمونی می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ورود به سنین یائسگی
  • افزایش سن در مردان و کاهش سطح هورمون تستوسترون
  • بروز اختلالات تیروئیدی
  • استرس

علائم ریزش موی هورمونی

معمولاً ریزش مو به شکل های مختلفی ظاهر می شود. در برخی موارد ممکن است نوع ریزش در موها به علت آن نیز بستگی داشته باشد. در اینجا به علائم مربوط به ریزش در موها به دلیل عدم تعادل در هورمون ها اشاره می شود.

  • ریزش پراکنده: در این روش معمولاً از نواحی مختلف سر موها ریخته و یک بخش خاصی را نمی توان برای ریزش مو تشخیص داد.
  • خالی شدن جلوی سر و شقیقه ها: خالی شدن جلوی سر و یا خالی شدن شقیقه ها از مو نیز می تواند علت عدم تعادل در هورمون های مختلف باشد.
  • خالی شدن یک سمت سر: معمولاً این نوع از ریزش را پلی کیستیک نیز می گویند. در اغلب موارد سمت راست سر خالی می شود. البته مواردی مانند نازک شدن و یا تغییر رنگ موها نیز ممکن است به دلیل مشکلات هورمونی در موها به وجود بیاید. با بررسی این موارد می توان متوجه شد هورمون ها در رشد و یا ریزش مو ها تأثیر بسزایی دارند.

هورمون های تأثیرگذار بر ریزش مو

هورمون‌ها می‌توانند بر حالت و کیفیت مو نیز اثر‌گذارند. هورمون‌هایی که باعث ریزش مو می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

استروژن

هورمون استروژن چنانچه در حالت تعادل باشد بسیار مفید می‌باشد. این هورمون در مقادیر کم در بدن مردان نیز وجود دارد. استروژن باعث افزایش انرژی، تعادل روحی و بهبود میل جنسی می‌شود. این هورمون باعث افزایش  مدت زمان تاثیر پی ار پی مو و بهبود کیفیت مو می‌شود. ظرافت و زیبایی چهره بانوان نیز ناشی از تأثیر این هورمون می‌باشد. با این حال مقادیر بیش از حد این هورمون که در اثر افزایش وزن و مرحله پیش از یائسگی ایجاد می‌شود، می‌تواند منجر به ریزش مو شود. برای مثال قبل و بعد از بارداری سطح استروژن بالا رفته و سپس کاهش پیدا می‌کند و باعث ریزش ناگهانی مو در بسیاری از زنان می‌شود.

قرص‌های ضد بارداری

قرص‌های ضد بارداری (OCP) منبع اضافی استروژن برای بدن محسوب می‌شوند. زمانی که تأمین استروژن بوسیله این قرص متوقف شود، بدن به این توقف ناگهانی واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه هورمون تستوسترون به طور ناگهانی افزایش پیدا کرده و باعث ریزش مو می‌شود. قرص‌های ضد بارداری برای زنان بسیار مفید می‌باشند و باعث کنترل بارداری و تنظیم قاعدگی می‌شوند.

تستوسترون

تستوسترون، هورمونی مردانه محسوب می‌شود؛ ولی در زنان نیز به مقدار کم تولید می‌شود. این هورمون باعث رشد موهای ضخیم در بدن مردان خصوصاً در قسمت سینه، شکم، دست‌ها، پاها و صورت می‌شود. در بعضی از مواقع تستوسترون به دی اچ تی تبدیل می‌شود. این ماده بر رشد موی سر مردان تأثیر منفی می‌گذارد و باعث ایجاد طاسی با الگوی مردانه (MPB) می‌شود. طاسی به این حالت متداول‌ترین نوع ریزش مو در مردان می‌باشد. تأثیرات تستوسترون در زنان به علت مقادیر زیاد استروژن مهار می‌شود. چنانچه سطح استروژن کاهش پیدا کند (در موارد بارداری، کیست تخمدان یا یائسگی)، تأثیرات منفی تستوسترون منجر به ریزش مو با الگوی زنانه می‌شوند.

انسولین

تیروئید

بدن انسان دارای یک ساختار هوشمند می‌باشد، بنابراین زمانی که بدن در اثر عدم تعادل هورمون (ماند نوسان سطح تیروئید) دچار مشکل می‌شود، انرژی مورد نیاز جهت فرآیندهای غیر ضروری (مانند رشد مو)، صرف موارد مهم‌تر (مانند تنظیم سطح هورمون‌ها) می‌شود. میزان کم تیروئید در برخی از زنان معمولاً باعث نازک شدن موها در اثر افزایش سن می‌شود.

از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است؟

دو نشانه‌ی اصلی برای ریزش مو هورمونی وجود دارد که به شرح زیر است:

تشخیص سطوح غیرطبیعی هورمون

طبق گفته انجمن ریزش مو آمریکا، هورمون‌های زیر می‌توانند باعث ریزش مو شوند:

  • تستوسترون
  • کورتیزول
  • هورمون‌های تیروئیدی

عدم تعادل هورمون‌های بالا از طریق انجام آزمایش هورمونی برای ریزش مو مشخص می‌شود. پزشک می‌تواند سطح تستوسترون، کورتیزول و تیروئید شما را در خون بررسی کند تا مشخص کند که آیا یکی از این عدم تعادل‌های هورمونی عامل ریزش بوده است یا خیر.

ریزش تدریجی مو

ریزش موی هورمونی تدریجی است؛ زیرا عدم تعادل‌ هورمون‌ها نیز یک شبه رخ نمی‌دهد. ریزش موی هورمونی در مردان منجر به عقب رفتن خط مو می‌شود و اغلب به سمت طاسی پیش می‌رود. در زنان، با باز شدن تدریجی فرق مو و ریزش موها از بالای سر شروع می‌شود. برای مثال بیمار ممکن است متوجه شود که بعد از بستن موهایش، دم آنها نازکتر شده یا نسبت به گذشته بخش بیشتری از پوست سرش را می‌بیند. در حالی که در ریزش موی غیرهورمونی شرایط فرق می‌کند. این ریزش به طور ناگهانی رخ می‌دهد و موها به صورت تکه‌های گرد یا بیضی شکل می‌ریزند، برخلاف ریزش مو هورمونی که تمایل به ریزش تدریجی دارد.

نوبت دهی اینترنتی دکتر مینا اشرفی جو، آدرس مطب، شماره تلفن و اطلاعات تماس با امکان رزرو وقت و نوبت دهی آنلاین در اپلیکیشن و سایت پذیرش۲۴

آیا ریزش موی هورمونی برگشت پذیر است نی نی سایت |از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است نی نی سایت |انرژی

درمان ریزش موی هورمونی

درمان دارویی

در برخی از موارد، اختلالات هورمونی مانند وجود بیش از حد هورمون مردانه به نام آندروژن می‌تواند باعث ریزش مو در زنان شود. در این صورت با بررسی شباهت الگوی ریزش مو در مردان و زنان می‌توان به تأثیر هورمون در ریزش مو پی برد. این عارضه با داروهایی مانند اسپیرونولاکتون یا قرص‌های ضد بارداری درمان می‌شود.

در مردان داروی (با نام تجاری پروسکار) برای درمان ریزش موی مرتبط با هورمون آندروژن مصرف می‌شود. یک مطالعه نشان می‌دهد که در 62 درصد از زنانی که از داروی ضد بارداری دروسپیرنون استفاده کرده‌اند، کاهش ریزش مو مشاهده شده است. این تحقیق نشان می‌دهد که این دارو برای رفع ریزش موی ناشی از افزایش میزان آندروژن در زنان مؤثر می‌باشد.

گزینه دیگر درمانی کاشت مو می‌باشد. در این روش فولیکول‌های مو از یک قسمت در پوست سر برداشته شده و در ناحیه مورد نظر کاشته می‌شوند. این روش بسیار مؤثر است و نتیجه حاصل از آن دائمی است. همچنین ظاهر موها پس از کاشت طبیعی می‌باشد.

در ، همواره تلاش می‌شود با تکیه بر دانش و مهارت بالا، بهترین روشهای در اصفهان به متقاضیان گرامی ارائه شود. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن تماس حاصل فرمایید.

آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن :

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .

 

نمایش بیشتر