اخبار سلامتکسب و کار ایرانی

اطلاعاتی در مورد قارچ گانودرما

قارچ گانودرما که یک قارچ غیر سمی است با نام‌های ری‌شی و جان افزا نیز شناخته می‌شود در طب شرقی جایگاه ویژه‌ای دارد. قارچ گانودرما در مناطق گرم و مرطوب آسیا می‌روید. قارچ گانودرما صد‌ها سال قدمت دارند و انواع مختلفی داشته که هر کدام خواص درمانی و دارویی خاص خود را دارند. رنگ قارچامودرما قرمز بوده و از نوع قارچ‌های چتری است و بر روی تنه درختان و چوب رشد می‌کند.قارچ گانودرما وحشی و خود رو است اما با توجه به خواص درمانی و تجاری که دارد به صورت پرورشی نیز یافت می‌شود.

از قهرچ گانودرما به صورت تازه استفاده می‌کنند اما برخی افراد به دلیل طعم تلخ آن از پودر و یا عصاره این قارچ استفاده می‌کنند. در ادامه به بررسی بیشتر قارچ گانودرما می‌پردازیم. در این مطلب از غفاری دایت که در رابطه با قارچ گانودرما است به بررسی مواردی از جمله خواص قارچ گانودرما، قارچ گانودرما برای تقویت سیستم ایمنی، قارچ گانودرما برای حفظ سلامت قلب، گاحودرما و زگیل تناسلی، گانودرما و دیابت، گانودرما برای لاغری، چای قارچ گانودرما و در نهایت مضرات فارچ گانودرما می‌پردازیم.

خواص قارچ گانودرما

از جمله مهم‌ترین خواص قارچ گانودرما می‌توان به تاثیر این قارچ در تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. بر اساس تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده است محققان بر این باورند که قارچ گانودرما می‌تواند بر ژن‌های گلبول‌های سفید خون تأثیر بگذارد. ترکیب قهوه گانودرما و زگیل تناسلی می‌تواند به عنوان یک پک مکمل‌های غذایی مورد استفاده قرار بگیرد تا به سلامتی عمومی کمک کند. گلبول‌های سفید خون نقش مهمی و تاثیرگذاری در سیستم ایمنی بدن دارند. همچنین مشاهده شده است که برخی از اشکال قارچ گانودرما ممکن است مسیر التهاب را در گلبول‌های سفید خون تغییر بدهند.

علاوه بر این در برخی مطالعات مشاهده شده است که قارچ گانودرما می‌تواند موجب افزایش تعداد لنفوسیت‌ها در سرطان روده بزرگ شده و برخی از مواد موجود در قارچ گانودرما می‌تواند موجب تحریک و افزایش فعالیت NK cell ها شود که این سلول‌ها در بدن با عفونت و سرطان مبارزه می‌کند. در نتیجه قارچ گانودرما می‌تواند موجب افزایش گلبول‌های سفید و تقویت سیستم ایمنی بدن شود. قارچ گانودرما حاوی اسید گانودریک است که موجب بهبود جریان خون شده و  اکسیژن در عضله قلب را تنظیم می‌کند. قارچ گانودرما موجب  کاهش سزح کلسترول بد خون شده و از لخته شدن خون در شریان‌‌ها جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این مثرف منظم از قارچ گانودرنا موجب کاهش فشار خون می‌شود. کلسترول بالا و فشار خون بالا از عوامل افزاینده خطر ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات قلبی است که قارج گانودرنا با کنترل و تنظیم این دو مورد می‌تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته قارچ گانودرما حاوی آنزیم‌هایی است که موجب کاهش سطح قند خون می‌شوند و مصرف منظم از قارچ گانودرما می‌تواند تاثیر خود را بر کاهش قند خون نشان دهد. دیگر تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت این است که می‌تواند موجب رفع و از بین رفتن لکه‌های تیره‌ای که بر روی پای افراد مبتلا به دیابت وجود دارد، شود.

چای قارچ گانودرما

برای تهیه چای قارچ گانودرما ابتدا یک قابلمه با مقدار کافی آب را روی حرارت گاز قرار دهید. سپس به ازای هر نفر از پودر قارچ گانودرما به مقدار یک تا دو گرم به آب اضافه کنید و اجازه دهید همراه با آب برای مدت زمان پنج تا ده دقیقه بجوشد و بعد حرارت گاز را کم کنید. این مخلوط آب و گانودرما را برای مدت زمان یک الی سه ساعت روی حرارت قرار دهید و به این نکته توجه کنید که هر قدر برای مدت بیشتری روی حرارت باشد، اثربخشی چای قارچ گانودرما نیز بیشتر خواهد بود.

مضرات قارچ گانودرما

قارچ گانودرما در کنار خواص و فوایدی که دارد در صورت استفاده طولانی مدت و بی‌رویه از آن می‌تواند عوارض و مضراتی را نیز به دنبال داشته باشد. مصدف قارچ گانودرما برای مدت بیشتر از سه تا شش ماه می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک مانند خشکی دهان، گلو و مجرای بینی شود. مصرف قهوه دکتر بیز برای ترک اعتیاد ممکن است به افراد کمک کند تا بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی خود داشته باشند و به زندگی بدون وابستگی به مواد مخدر خود ادامه دهند. سپس چای قارچ گانودرما را از صافی عبور دهید و در صورت تمایل برای طعم بهتر می‌توانید این چای را به کمک عسل، شیره انگور و یا شیره خرما شیرین کرده و کمی از تلخی طعم گانودرما بکاهید.

استفاده بیرویه و طولانی مدت از قارچ گانودرما می‌تواند عوارضی مانند سرگیجه، خارش پوست، ناراحتی معده، مشکلات گوارشی، خون دماغ، راش، سردرد و دیده شدن خون در مدفوع را نیز به دنبال داشته باشد. افرادی که تعداد پلاکت خون بسیار پایین دارند باید از مصرف مقادیر بالای قارچ گانودرما خودداری کنند؛ زیرا ممکن است باعث خون‌ریزی شود. قارچ گانودرما ممکن است با داروهای فشار خون، دارو‌های دیابت و داروهای اختلالات سیستم ایمنی تداخل داشته باشد. خانم‌های باردار مادران شیرده، افراد مبتلا به اختلالات خونی، افراد با فشار خون پایین و افرادی که قرار است جراحی داشته باشند نیز باید از مصرف قارچ گانودرما خودداری کنند.

همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی نیز باید از مصرف قارچ گانودرما پرهیز کنند زیرا این قارچ موجب تقویت سیستم ایمنی و درنتیجه تشدید بیماری می‌شود. قارچ گانودرما ممکن است با داروهای فشار خون بالا و داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین، هپارین، آسپرین و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی تداخل داشته باشد. قارچ گانودرما به عنوان یک پروبیوتیک بیوتیک عمل می‌کند و بر باکتری‌های روده تاثیر می‌گذارد و در واقع موجب افزایش باکتری خوب در روده و کاهش التهاب روده شده و موجب بهبود سیستم سوخقارچ گانودرما چیست؟ چرا گانودرما را پادشاه گیاهان دارویی، جان افزا، اکثیر جوانی می نامند؟

خواص گانودرما را می‌شناسید؟ گانودرما لوسیدوم یکی از ارزشمند ترین مواد خوراکی است که در گروه گیاهان دارویی قرار می گیرد. تحقیقات بسیاری در زمینه خاصیت قارچ گانودرما صورت گرفته که همگی دلالت بر مغذی بودن قارچ گانودرما دارد. متخصصین تغذیه با توجه به فواید گانودرما لوسیدوم، این گیاه شفابخش را جایگزین و مکمل بسیاری از داروهای شیمیایی و زیان بخش دانسته اند. گانودرما در ایران به خوبی رشد می کند و با اقلیم ایران سازگار است. اگر سلامت جسمانی، نشاط روحی و عمری طولانی می خواهید، این مطلب برای شما نوشته شده است.

  • گانودرما چیست؟
  • خواص دارویی قارچ گانودرما
  • ارزش غدایی گانودرما
  • پرورش قارچ گانودرما در ایران
  • عوارض احتمالی مصرف گانودرما
  • نحوه و میزان مصرف گانودرما
  • محصولات گانودرما

در حال حاضر گانودرما در سراسر جهان شناخته شده  و در طب سنتی این گیاه شگفت انگیز در درمان بسیاری از بیماری های جسمی و روحی به کار می رود و معجونی شفابخش است. در ادامه اطلاعات بیشتری از خواص گانودرما و ارزش تغدیه ای آن برای علاقه مندان در نظر گرفته شده است. بررسی های انجام شده روی نمونه ها و تحقیات بالینی روی بیماران نشان دهنده شفا بخشی قارچ گانودرما و خواص دارویی قارچ گانودرما می باشد.

خواص دارویی قارچ گانودرما

استفاده از طبیعت درمانگر برای پیشگیری از بیماری ها و مداوای مشکلات جسمی و روحی موضوع تازه ای نیست. طبیعت شگفتی های بسیاری دارد که تا کنون بخشی از آن توسط بشر شناخته شده و قسمت اعظم آن ناشناخته مانده است. در قرن حاضر بشر رویکردی دوباره به طبیعت و معجزات آن داشته و در سراسر دنیا کمپین های حمایتی برای مصرف فرآورده های طبیعی، ارگانیک  گیاهی دایر شده است. در این میان انواع قارچ به عنوان ارزشمندترین ماده غذایی در طبیعت شناخته شده و تحقیقات گسترده ای بر روی خواص قارچ صورت گرفته است. خواص دارویی قارچ گانودرما طبق شواهد علمی به اثبات رسیده است.

ارزش غذایی قارچ گانودرما

افرادی که تحت پرتو درمانی قرار دارند می توانند با مصرف روزانه نوشیدنی گانودرما، سیستم ایمنی را تقویت کرده و نتایج بهتری از شیمی درمانی به دست آورند. خاصیت قارچ گانودرما در کاهش علائم پرتو درمانی مانند تهوع، استفراغ، تب، عفونت بی نظیر است. بیمارانی که هم زمان با پرتو درمانی از فرآورده های غذایی گانودرما استفاده می کنند کمتر دچار ریزش مو و کاهش وزن خواهند شد. گانودرما حاوی ۴۰۰ ماده مغذی است که به طرز شگفت انگیزی موجب تقویت قوای جسمی و سلامت روان می شوند. برخی از مواد مغذی موجود در این گیاه جادویی عبارتند از:

  • پلی ساکارید ها
  • آنتی اکسیدان ها
  • آدنوزین
  • پروتئین
  • آلکالوئیدها
  • پتاسیم
  • فسفر
  • کلسیم
  • ویتامین های A، C، E، D
  • همه ویتامین های گروه B

پرورش قارچ گانودرما در ایران

همان طور که گفته شد پرورش این قارچ  با اقلیم کشورمان سازگاری خوبی دارد و پرورش این نوع قارچ در کشورمان روند رو به رشد خوبی داشته است. موارد مصرف این نوع قارچ به عنوان پودر در قهوه های مختلف (قهوه موکا،قهوه لاته،قهوه سوپریم  و شکلات داغ گانودرما) تولید شده است که در بازار به فروش می رسد. مصرف قهوه برای دیر انزالی می‌تواند به افزایش انرژی و تحریک جنسی کمک کرده و مشکلات دیر انزالی را بهبود بخشد .  بعضی از فروشندگان قهوه در کشورمان  نیز خودشان اقدام به خرید و میکس این نوع قارچ با قهوه می کنند و ان را به فروش می رسانند و در واحد های تولید و عرضه گیاهان دارویی نیز متقاضی خرید این نوع قارچ هستند به عنوان یک گیاه دارویی به مشتریان خود عرضه می کنند .

اما چیزی مسلم هست این هست که در آینده نزدیک از تولید و عرضه این قارچ در کشورمان زیاد خواهیم شنید و تماس های زیادی که (هر روز هم بیشتر می شود) دوستان برای درخواست آموزش  وتولید آن می گیرند (که قرار است ان شالله پکیج آموزشی کاربردی و عملی در این خصوص آماده شود و در سایت به علاقه مندان ارائه شود) مشخص است که ارزش دارویی  این قارچ در کشورمان روز به روز بیشتر مشخص می شود و مردم کشورمان بیشتر با ارزش های فوق العاده  قارچ گانودرما آشنا می شود.

محصولات گانودرما

قارچ گانودرما گیاهی جادویی با خواص درمانی استثنایی است که طعم تلخ و بافت چوب مانندی دارد. تا کنون اشکال دارویی به شکل کپسول و پودر از این گیاه تولید شده که به عنوان مکمل غذایی در داروخانه ها به فروش می رسد. تولید قارچ گانودرما در ایران با موفقیت انجام شده و برخی از اشکال دارویی این گیاه در ایران نیز موجود است. مصرف ۲ تا ۶ کپسول با توجه به نیاز بلامانع است. دستور مصرف بر روی پسته بندی نوشته شده است. پودر و عصاره گیاه نیز تولید شده که برای افزودن به چای یا قهوه پیشنهاد می شود. افزودن پودر گانودرما به چای یا قهوه موجب تند شدن مزه و کمی تلخی بیشتر نوشیدنی می شود.با کمی شیرین کننده می توانید طعم نوشیدنی را بهتر کنید.

محصولات قارچ گانودرما به همراه قهوه موکا، قهوه فوری، قهوه موکا، هات چاکلت، قهوه لاته در بسته بندی های گوناگون عرضه می شود. محصولات قارچ گانودرما به عنوان دمنوش به همراه دیگر گیاهان دارویی می تواند اثرات ثمربخش بیشتری داشته باشد و یکی از متداول ترین نوع مصرف آن است. افزودن پودر گانودرما به انواع شیک ها و دسرها نیز می تواند طعم دلچسب تری به آن بدهد. محصولات قارچ گانودرما و فراورده های آن در ساخت و تولید انواع محصولات زیبایی و پوست کاربرد دارد.

نحوه و میزان مصرف قارچ گانودرما

میزان مصرف قارچ دارویی گانودرما:بستگی به شرایط بدنی هر فرد و نیاز بدن دارد. به طورمعمول بین نصف قاشق چایخوری تا یک و نیم قاشق چایخوری پودر گانودرما به صورت یک تا دو روز در میان مصرف می شود. این مقدار برای افراد سالم خواص بی‌شماری دارد. میزان مصرف این قارچ با توجه به نوع بیماری و پیشرفت آن نیز متفاوت است. سن، جنس، میزان سلامتی، پیشرفت بیماری از مولفه های تاثیرگذار در میزان مصرف قارچ گانودرما هستند. برای مثال بزرگسالان مبتلا به سرطان ، دیابت یا هپاتیت مزمن روزانه به ۶۰۰ تا ۱۸۰۰ میلیگرم  قارچ نیاز دارند.

نمایش بیشتر

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.