اقتصادی

پذیرش دانشجویان دکتری و پسادکتری در پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی کشور

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم مطرح کرد؛

علم |فناوری |قانون

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پذیرش دانشجویان دکتری و پسادکتری در پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی کشور باید در دستور کار قرار داده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، امید رضایی‌فر سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم نشست مجمع روسای پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی کشور که امروز صبح در ساختمان ستادی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی کشور یک اکوسیستم ترکیبی با نظام علمی و دانشگاهی هستند.

وی گفت: چندین پیشنهاد برای مستقل شدن آئین مالی‌مالیاتی پارک‌های دانشگاهی وجود دارد که امیدواریم با این استقلال بتوانیم مسیر را با یک ترکیب جدی دنبال کنیم.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم بیان کرد: بایستی با مداخله مدیریت پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی کشور، پذیرش دانشجویان دکتری و پسادکتری و تشکیل هسته‌های فناوری در اولویت قرار بگیرد.

رضایی‌فر اضافه کرد: همچنین پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی کشور باید با اختصاص ردیف‌های اشتغالی، مالکیت معنوی حاصله را نیز در این پارک‌ها مشارکت دهند.

وی با بیان اینکه قرار است ۳ هزار میلیارد تومان گرنت برای تبصره ۱۸ در نظر گرفته شود، تصریح کرد: از این رو باید مسئولیت‌پذیری هفت سال آینده را نیز مشخص کنیم. به‌طوریکه دانشجو با صندوق رفاه در صورت ناموفق بودن بتواند توان مالی را پاس کند یا وزارت علوم با استفاده از حوزه مالکیت معنوی خود، توان مالی را پاس کند؛ از این رو می‌توانیم درآمدی داشته باشیم و فضا را به شکل گرنت ایجاد کنیم. این مسیر یک مسیر قابل برنامه‌ریزی و ریسک آن قابل کنترل است.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم با بیان اینکه در ماده ۱۳ اتفاقات جدیدی در حال شکل‌گیری است، خاطرنشان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در نظر دارد یک برش دانشگاهی ایجاد کند تا بتواند ماده ۱۳ را پیش ببرند. ماده ۱۳ به تجاری‌سازی محصول اشاره کرده است که باید آن را در نظر بگیریم.

رضایی‌فر در ادامه افزود: کارگروه‌های مشترکی برای تحقق این ماموریت‌ها باید ایجاد کنیم. پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی کشور نفش بسیار موثری در ماده ۱۳ و ۵ دارند. همچنین گردش کار قانون ماده ۵ انجام شده است.

وی با بیان اینکه پارک‌ها باید ماموریت‌گرایی خود را مشخص کنند، تصریح کرد: همچنین پروژه‌های راهبردی نیز باید داشته باشیم و برنامه جامع مدیریت نیز باید به صورت جدی در نظر گرفته شود.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به اینکه تبلیغات بسیار ضعیف است، اضافه کرد: برخی از رسانه‌ها در سه ماه هر روز یک محصول را معرفی می‌کنند و رویداد‌ها را نیز رونمایی می‌کنند؛ بنابراین باید هر هفته پارک‌های علم و فناوری دانشگاهی کشور پکیج خبری داشته باشند و بایستی در این زمینه ورود جدی پیدا کنیم.

رضایی‌فر با بیان اینکه ایجاد نماهنگ و سرود ملی برای پارک‌ها نیز حائز اهمیت است، مطرح کرد: ایجاد سرود ملی با بک‌گراند محصولات فناورانه پارک‌های دانشگاهی می‌تواند موثر باشد.

وی با بیان اینکه فناوری‌های راهبردی و ماموریت‌محوری در پارک‌ها نیز باید در اولویت قرار گیرد، خاطرنشان کرد: ایجاد یک ماتریس ماموریت ظرفیت می‌تواند تضارب خوبی داشته باشد تا به جهش جدی برسیم.

نمایش بیشتر

تحریریه اقتصادی

سلام! من یک خبرنگار اقتصادی با تجربه فعالیت در زمینه اخبار و تحلیل‌های اقتصادی هستم. با دانش عمیقی از مسائل مالی و اقتصادی، تلاش می‌کنم به شما اطلاعات دقیق و جامع را ارائه دهم تا شما بتوانید درک بهتری از رویدادها و تغییرات در دنیای اقتصاد داشته باشید.