کالری یک قاشق غذا خوری شکر قهوه ای
شکر یکی از مواد طبیعی بشمار میرود که سالیان سال است در افراد برای پختن شربت، مربا، کیک و غیره بکار میرود و ازجمله موادی است که حتی مقدار کم آنهم کالری بالایی دارد به همین خاطر برخی افراد سعی دارند همیشه به دنبال جایگزینهایی باشند که ضرر کمتری برایشان داشته باشد. اشکال مختلفی از شکر وجود دارد، اما دو نوع شکر سفید و قهوهای از متداولترین انواع آن به شمار میروند. شکر سفید و شکر قهوهای ازنظر تغذیهای مشابه هستند و میتوان گفت که شکر قهوهای فقط کمی مواد مغذی بیشتری نسبت به شکر سفید دارد. درواقع شکر سفید و قهوهای دارای فرقهایی در طعم و مشخصات خود برای قرار گرفتن در دستور غذایی مختلف دارند. در این مقاله به بررسی تفاوتهای بین شکر سفید و قهوهای میپردازیم. پس با ما همراه باشید.
خواص قهوه سوپریم برای ترک اعتیاد چیست؟در واقع این قهوه سوپریم می تواند با تغییر شرایط بدنی شما را جهت ترک اعتیاد اصولی و بدون درد آماده کند.
تفاوت شکر قهوهای و سفید ازنظر ارزش غذایی
ازآنجاییکه شکر قهوهای و سفید هر دو از محصولات گیاه نیشکر و چغندرقند هستند پس ارزش غذایی آنها کاملاً مشابه هست. (جالب است بدانید که 80 درصد شکر از نیشکر و 20 درصد آن از چغندرقند تهیه میشود.) درواقع، خواص شکر قهوه ای برای لاغری مخلوطی از شکر سفید و ملاس (نوعی شربت قند که باعث رنگ تیرهی شکر قهوهای میشود) هست. ملاس ارزش غذایی شکر قهوهای راکمی افزایش میدهد. یکی از مهمترین تفاوتهای تغذیهای بین شکر سفید و شکر قهوهای این است که شکر قهوهای مقادیر بالاتری کلسیم، آهن و پتاسیم دارد. شکر قهوه همچنین دارای کالری کمی کمتر از شکر سفید است. یک قاشق چایخوری (4 گرم) شکر قهوهای 15 کالری دارد درحالیکه همان مقدار شکر سفید حاوی 16.3 کالری هست. گذشته از این تفاوتهای جزئی، آنها ازنظر تغذیهای کاملاً مشابه هستند و تفاوت اصلیشان در طعم و رنگ متفاوتشان است.
اگر ازنظر فرآیند تولید نیز بخواهیم این دو شکر را بررسی کنیم باید بگوییم که در فرآیند پالایش قند دو محصول تولید میشود؛ شکر و شیره قند یا همان ملاس. شکر کمتر پردازششده که هنوز حاوی مقادیر قابلتوجهی ملاس است، همان شکر قهوهای یا شکر سرخ است که بلورهای درشتتری دارد. برای تولید شکر سفید، شکر کریستالی در دستگاه سانتریفیوژ قرار میگیرد. سانتریفیوژ یک ماشین است که بهسرعت میچرخد تا کریستالهای شکر را از ملاس جدا کند. پسازاین مرحله شکر تولیدشده مجدداً پردازش میشود تا همهی ملاس گرفتهشده و کریستالهای کوچکتر شکر سفید تشکیل شوند. در مرحلهی آخر این شکر در یک دستگاه تصفیه که از زغال استخوان یا استخوان خردشده حیوانات ساختهشده برای تهیه شکر سفید پردازش میشود.
علت اختلاف رنگ شکر قهوهای و سفید
تمامی انواع قند و شکر را با استخراج آبقند از گیاهان چغندرقند یا نیشکر تهیه میکنند. فرآیند تولید شکر شامل پاکسازی، تبلور و خشککردن قند خام است. درواقع تولیدکنندگان در فرآیند تولید، بلورهای قند را از ملاس یا شربت قهوهای تیره و غلیظی که بهطور طبیعی در چغندرقند و نیشکر وجود دارد را جدا میکنند. ملاس نیشکر طعم شیرینی دارد؛ اما ملاس چغندرقند خیلی شیرین نیست و تولیدکنندگان از آن برای خوراک دام و سایر صنایع استفاده میکنند. مقدار ملاس، رنگ، طعم و میزان رطوبت شکر را تعیین میکند. درواقع ملاس بیشتر به معنی رنگ و طعم غنیتر است. همچنین تولیدکنندگان میتوانند شربت قند قهوهای را برای تولید شکر قهوهای را بجوشانند. شرکتهای غذایی با تغییر اندازه بلورها و مقدار ملاس میتوانند شکرهای مختلفی را برای انواع غذاها، نوشیدنیها و دستورالعملهای مختلف تهیه کنند.
تفاوت اصلی بین شکر قهوهای و شکر سفید به طعم و رنگ آنها برمیگردد. ازنظر رنگی شکر قهوهای در غذاهایی به کار میرود که بخواهید رنگ آنها تیرهتر شود اما همانطور که از رنگش پیداست، شکر سفید برای غذاهای بارنگ روشنتر کاربرد دارد. طعم شکر قهوهای به دلیل اضافه شدن ملاس به آن کاراملی یا نزدیک به تافی است. به همین دلیل، از شکر قهوهای در کیکهای شکلاتی و کوکیها یا کیکهای میوهای استفاده میشود.
در طرف مقابل، شکر سفید شیرینتر بوده و مقدار کمتری از آن میتواند برای شیرین کردن انواع غذاها مورداستفاده قرار بگیرد. بعلاوه، طعم خنثی شکر سفید نیز سبب میشود که بتوان از آن در همه غذاها و بهویژه غذاهای شیرین که نیاز به پف کردن دارند استفاده کرد.
انواع مختلف شکر
انواع شکر سفید
- شکر گرانول: از شکر گرانول معمولاً برای نوشیدنیهای گرم یا پختوپز استفاده می کنند.
- شکر بسیار ریز یا کستر (Caster): این نوع شکر کریستالهای کوچکی داشته و استفاده از آن در تهیه دسرهایی چون موس یا پودینگ مفید است.
- شکر قنادی یا پودر قند: این نوع شکر نیز ریز بوده و تولیدکنندگان آن را آسیاب و الک میکنند. از این نمونه شکر برای شیرینی، بستنی و خامه استفاده میشود.
- شکر میوه: کریستالهای ریزتر و یکدستتر حاوی شکر میوه هستند که آن را بیشتر مناسب ترکیبهای خشک، دسر پودینگ و پودرهای نوشیدنی میکند.
انواع شکر قهوهای
شکر قهوهای به دلیل دارا بودن رطوبت بیشتر نسبت به شکر سفید زودتر گلوله میشوند. پس برای استفاده در بافتهای مرطوب و جویدنی مناسب هستند.
- شکر قهوهای روشن: از این شکر برای نان و شیرینیها و سسها استفاده میشود.
- شکر قهوهای تیره: این نوع رنگ تیرهتری نسبت به شکر قهوهای استاندارد دارد. همچنین، عطروطعم ملاس آن برای استفاده در دستورهای تهیه شیرینی زنجبیلی، لوبیا پخته و غذاهای کبابی مناسب است.
- شکر سرخ (Muscovado): این نوع، شکر تصفیه نشده نیشکر بوده که هنوز حاوی ملاس طبیعی آن است؛ بنابراین، بلورهای آن نسبت به شکر قهوهای معمولی کمی درشتتر و چسبناکتر بوده و میتوان از آن در دستورالعملهایی که به طعم قوی ملاس نیاز دارند، استفاده کرد.
- شکر توربینادو (Turbinado): این نوع شکر رنگ بورتر و عطروطعم ملایمی دارد. تولیدکنندگان فقط تا حدی این نوع شکر را فرآوری میکنند و آن را دمرارا (Demerara) یا شکر خام مینامند. بلورهای آن بزرگتر از قندهای قهوهای بوده و آن را برای تاپینگ استروزل مناسبتر از پخت میکند.
شکر قهوهای یا سفید؟
انتخاب از بین شکر قهوهای یا شکر سفید، کاملاً به سلیقه شما و غذایی که قصد پخت آن رادارید بستگی دارد. بااینکه شکر قهوهای کالری کمتری دارد و مواد معدنی در آن بیشتر وجود دارند اما این تفاوتهای آن با شکر سفید چندان بزرگ نیستند که بتوان اکالری یک قاشق شکر قهوه ای ؛ کالری یک قاشق چایخوری شکر قهوه ای همگی در .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طبع شکر سرخ گرم و تر است.مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم شکر قهوه ای به صورت زیر است: کالری: ۳۸۰ چربی: ۰ کربوهیدرات: ۹۸ گرم پروتئین: ۰٫۱ گرم . از آنجایی که طبع شکر سرخ گرم است، می توان از آن برای مصلح انواع غذاهای سرد استفاده کرد.۱ قاشق چایخوری شکر قهوهای ( حدودا ۴ گرم) ۱۵ کالری دارد، در حالی که کالری همین مقدار شکر سفید حدود ۱۷ است. دقت داشته باشید که شکر قهوهای و شکر زرد که از شکر نیشکر یا شیره خرما به دست میآید، متفاوت است.
یکی از فواید بسیار مهم شکر قهوه ای ، پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به آسم می باشد . افراد و بیمارانی که مبتلا به آسم هستند ، پیشنهاد می شود که این نوع شکر را جایگزین شکر سفید کنند چرا که شکر قهوه ای دارای خواص ضد آلرژیک است . علاوه بر این نوع شکر می تواند علائم بیماری آسم در زمان بیدار شدن از خواب را به صورت چشمگیری کاهش داده و می تواند از عود کرد مجدد علائم آن جلوگیری کند .
انواع شکر قهوه ای شکر قهوه ای روشن یا زرد: رایج ترین نوع شکر قهوه ای موجود در بازار است که بیشتر در پخت و پز استفاده می شود و حاوی حدود ۳٫۵ درصد ملاس است. شکر قهوه ای تیره: حدود ۶٫۵ درصد ملاس دارد و زمانی که طعم و رنگ تیره تر شکر قهوه ای مد نظر باشد از این نوع شکر استفاده می شود.
شکر موسکوادو: این نوع شکر قهوه ای تیره ترین و طعم دارترین نوع است زیرا فرایند خشک شدن آن طولانی تر و زیر نور خورشید کافی صورت می گیرد. شکر دمرارا: نوعی شکر قهوه ای طبیعی است که بسیار کم تصفیه می شود و طعم ملایم ملاس دارد. شکر توربینادو: بسیار شبیه شکر دمرارا است اما طعم مشابه کارامل دارد و بیشتر همراه چای استفاده می شود.
دیده شده که مصرف شکر باعث بهتر شدن گردش خون و همچنین افزایش تولید سلولهای خونی و همینطور آسان کردن هضم و گوارش مواد غذایی شده است. مصرف شکر قهوهای به زنانی که تازه زایمان کردهاند نیروی دوباره میبخشد.
شکر قهوه ای علاوه بر کاربرد هایی که در آشپزی دارد ، برای مراقبت از پوست و زیبایی نیز بسیار کار آمد است . از این ماده به عنوان یکی از ترکیبات اصلی برای تهیه ی بسیاری از لوازم آرایشی بهداشتی استفاده می شود . این نوع شکر باعث نرم شده سلول های مرده شده و پوست تان را درخشان و شفاف می سازد . علاوه بر این موضوع ، این نوع شکر خاصیت آبرسانی داشته و برای درمان خشکی پوست نیز مفید است از این نوع شکر برای تهیه ی اسکراب های مختلفی استفاده می کنند مانند اسکراب پا ، بدن ، پوست سر و همچنین برای تهیه ماسک های صورت نیز استفاده می شود .
این شکر برای دوران نقاهت خانم های باردار بعد از زایمان مفید است . معمولا مدت زمان زیادی طول می کشد تا مادر بهبود پیدا کرده و سلامت خود را به دست آورد . این شکر می تواند بهبودی را تسریع کرده به همین علت است که برای دوران نقاهت پس از زایمان توصیه می شود .
پتاسیم موجود در شیره که با شکر برای تهیه قند قهوه ای مخلوط شده است به آرامش عضلات از جمله عضله رحم کمک می کند و انقباضاتی را که در دوران قاعدگی ایجاد می شود را تسکین می دهد. با این وجود از کالری مصرفی خود آگاه باشید.این شکر یک درمان بسیار موثر برای سرماخوردگی است که از زمان های دور مورد استفاده قرار می گرفت . اگر دچار سرماخوردگی هستید ، می توانید مقداری زنجبیل را با مقداری شکر قهوه ای و آب جوش مخلوط کنید و آن را به صورت گرم میل کنید . این جوشانده علاوه بر سرماخوردگی برای درمان یبوست نیز بسیار موثر است .
پیش از استفاده از درمان نفخ با شکر قهوهای برای نوزادان حتما با پزشک مشورت کنید. اگر نوزاد شما مدام دچار دل درد میشود، حدود یک قاشق چایخوری شکر قهوهای مرغوب را با در یک بطری آب گرم حل کرده و در شیشه شیر به نوزاد بدهید. این کار کمک میکند تا دل درد نوزاد در طول شب تسکین یافته و خواب آرامتری داشته باشد.
شکر قهوه ای به جز شیرین بودن ، منبعی از مواد مغذی ، ویتامین ها و موا معدنی مورد نیاز بدن می باشد . از نظر تغذیه ای این نوع شکر از شکر سفید سالم تر است زیرا ملاس موجود در آن به طور طبیعی بعضی از مواد معدنی این شکر را حفظ می کند . میزان کلسیم ، آهن و پتاسیم این نوع شکر قهوه ای از شکر سفید بیش تر بوده و کالری آن نیز کم تر است به همین علت به این نوع شکر ، شکر رژیمی نیز می گویند .
ریزمغذی هایی مانند ویتامین B6 ، نیاسین ، اسید پانتوتنیک و سایر مواد معدنی که در این شکر یافت می شوند که به شما کمک می کند تا پوست غنی داشته باشید و به عنوان یک جزء ضد پیری عمل کنید. همچنین می تواند به عنوان اسکراب برای از بین بردن پوست مرده و منافذ مسدود استفاده شود. همانطور که گفتیم ، مواد معدنی و ویتامین های موجود در این نوع شکر از ملاس اضافه شده به شکر سفید بروز پیدا می کنند و به همین دلیل است که ارزش غذایی بالایی هم دارد . مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم از این شکر را در پایین مشاهده می کنید .
یکی از فواید شکر قهوه ای و مهمترین استفادههای درمانی از شکر قهوهای ماساژ با اسکرابهای تهیه شده از این ماده غذایی است. شما به راحتی میتوانید برای داشتن دستهایی زیبا، رفع ترک پا و درمان آکنه و بسیاری موارد دیگر که در این قسمت به آنها اشاره میکنیم از شکر قهوهای استفاده کرده و اسپای خانگی خود را داشته باشید.
یکی از بهترین راهکارها برای کاهش وزن استفاده از قهوه فوری سوپریم برای لاغری می باشد. مطالعات زیادی روی تاثیر قهوه گانودرما بر روی کاهش وزن لاغری انجام شده است که نتایج همه آنها نشان می دهد که قارچ گانودرما میتواند به طور چشمگیری سوخت و ساز بدن را افزایش دهد و باعث شود تا بدن شما کالری بیشتری دفع کند.
شکر قهوه ای می تواند به شیوه های متفاوتی در پخت و پز و شیرینی پزی مورد استفاده قرار بگیرد . گاهی اوقات می توان این دو شکر را به جای هم به کار برد اما انجام این کار و به کار بردن این دو نوع شکر به جای هم می تواند بر طعم و شکل نهایی محصول تاثیر بگذارد . ملاس موجود در این نوع شکر رطوبت محصول را حفظ می کند و باعث می شود تا محصول نرم تر و متراکم تر شود .
آشنایی با دیگر خواص شکر قهوه ای
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص شکر قهوه ای
شکر قهوه ای از انواع شکر است که از نیشکر یا چغندر قند به دست می آید و در انواع مختلف شکر قهوه ای روشن و تیره، شکر طلایی یا زرد، توربینادو، دمرارا و موسکوادو یافت می شود.شکر قهوه ای که با نام شکر سرخ هم شناخته می شود از نیشکر تولید می شود و دلیل رنگ این شکر وجود شیره قند نیشکر می باشد. برخی متخصصین اعتقاد دارند به دلیل اینکه پایه و اساس شکر سفید و قهوه ای یکی است ، تفاوت چندانی با هم ندارد.
همانطور که از اسم شکر قهوه ای مشخص است، این شکر رنگی سرخ یا قهوه ای دارد و مانند شکر سفید از نیشکر یا چغندر قند تهیه میشود. شکر قهوهای در واقع شکری است که به صورت ناکامل و نیمه پالایش شده و به همین دلیل هنوز شیره قند را در خود دارد و به دلیل دارا بودن ملاس رنگ آن قهوهای میشود. بسیاری از مردم گمان می کنند رنگ شکر قهوه ای که امروزه در بازار یافت می شود به دلیل طبیعی تر بودن آن نسبت به شکر سفید است اما در حقیقت این شکر به صورت مصنوعی و با افزودن ماده ای به نام ملاس پس از تولید شکر سفید ایجاد می شود.
استفاده از شکر قهوهای در اواخر قرن ۱۸ میلادی در اروپا رواج یافت. معمولا از این شکر برای ساخت صابونهای مخصوص زنان و لوازم آرایشی و درمان بیماریهای مختلف استفاده میشد. در آن زمان هنوز کسی دلیل خواص شگفت انگیز شکر قهوهای را نمیدانست. استفاده از این نوع شکر تصفیه نشده در آسیای شرقی، خاورمیانه و شمال آفریقا نیز سالهای پیش از رسیدن آن به اروپا بسیار رواج داشت. برای جلوگیری از سفت شدن این شکر که دارای حدود ۲% رطوبت است آن را در ظروف کاملاً بستهای که در آن هوا نفوذ نکند قرار دهید. بهتر است در یخچال نگهداری شود.
خواص شکر قهوه ای تبریزیان
خواص شکر سرخ تبریزیان بسیار زیاد می باشد و برای درمان انواع بیماری ها می توان از آن استفاده کرد. طبع شکر سرخ گرم و تر می باشد بنابراین برای حلق، سینه و درمان سرفه های خشک مفید می باشد. همچنین شکر سرخ همراه با آب گرم و روغن بادام برای رفع گرفتگی صدا مفید می باشد. شکر سرخ برای درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا و از بین بودن علائم آن نافع می باشد.
خواص شکر قهوه ای برای نوزاد و کودک
پیش از استفاده از درمان نفخ با شکر قهوهای برای نوزادان حتما با پزشک مشورت کنید. اگر نوزاد شما مدام دچار دل درد میشود، حدود یک قاشق چایخوری شکر قهوهای مرغوب را با در یک بطری آب گرم حل کرده و در شیشه شیر به نوزاد بدهید. این کار کمک میکند تا دل درد نوزاد در طول شب تسکین یافته و خواب آرامتری داشته باشد.مصرف به اندازه و کنترل شکر قهوهای در درمان بیماریها موثر است اما استفاده بیرویه از آن نیز میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند کند ذهنی به خصوص در کودکان شود.
تفاوت شکر قهوه ای و سفید
شکر قهوه ای که با نام شکر سرخ هم شناخته می شود از نیشکر تولید می شود و دلیل رنگ این شکر وجود شیره قند نیشکر می باشد. برخی متخصصین اعتقاد دارند به دلیل اینکه پایه و اساس شکر سفید و قهوه ای یکی است ، تفاوت چندانی با هم ندارد.
شکر قهوه ای مصنوعی در حالت کلی مزیت چندانی نسبت به شکر سفید ندارد، در صورتی که شکر قهوه ای طبیعی که در طب سنتی به شکر سرخ مشهور است، برخلاف شکر سفید عاری از مواد شیمیایی است و ملاس طبیعی موجود در آن منبع غنی مواد معدنی همچون کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و فسفر محسوب می شود و نیاز بدن به این مواد ضروری را تامین می کند.
شکر قهوه ای طبیعی نسبت به شکر سفید تصفیه شده، رطوبت بیشتری دارد و همین مسئله باعث کاهش سطح کالری و کربوهیدرات این نوع شکر می شود. اگرچه لازم است هنگام مصرف شکر قهوه ای نیز مانند هر ماده غذایی شیرین دیگر، توجه کافی به شمارش کالری و کربوهیدرات آن داشته باشیم. شکر سفید معمولا بوی خاصی ندارد اما شکر قهوه ای را از روی عطر آن می توان تشخیص داد.
با وجود همه فوایدی که برای شکر قهوه ای ذکر کردیم، تاکنون نتایج علمی در مقیاس بزرگ درباره شکر قهوه ای به دست نیامده که ثابت کند مواد مغذی موجود در شکر قهوه ای (به استثنای مواد معدنی موجود در ملاس) بیشتر از شکر سفید تصفیه شده باشد.
شکر قهوه ای از کجا بخرم
شکر قهوه ای را میتوان از فروشگاه های اینترنتی تهیه کرد .
شکر قهوه ای برای یبوست
این شکر به مشکلات گوارشی کمک می کند. به عنوان مثال اگر از یبوست رنج می برید ، یک لیوان آب گرم مخلوط با زنجبیل و یک قاشق چای خوری از این شکر تنها چیزی است که شما نیاز دارید.
شکر قهوه ای برای دستگاه گوارش مفید بوده و موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا می شود . ترکیب مقداری از زنجبیل به همراه این شکر و آب جوش می تواند برای درمان یبوست یک ملین طبیعی باشد . این دمنوش باد بیش از حد معده و روده را دفع می کند .
پیش از استفاده از درمان نفخ با شکر قهوهای برای نوزادان حتما با پزشک مشورت کنید. اگر نوزاد شما مدام دچار دل درد میشود، حدود یک قاشق چایخوری شکر قهوهای مرغوب را با در یک بطری آب گرم حل کرده و در شیشه شیر به نوزاد بدهید. این کار کمک میکند تا دل درد نوزاد در طول شب تسکین یافته و خواب آرامتری داشته باشد.
شکر قهوه ای برای کبد چرب
خوردن مقدار زیاد شکر باعث ابتلای شما به کبد چرب میشه. اگر بیش از اندازه قند مصرف کنید، بدن قند اضافی رو به سمت کبد میفرسته. کبد هم اونها رو به چربی تبدیل و توی خودش ذخیره میکنه. در نتیجه کبدتون چرب میشه. اگر زود متوجه کبد چربتون نشید و به فکر درمانش نیفتید، باید کبد رو از بدن خارج کنید و پیوند کبد انجام بدین.
شکر قهوه ای و شکر سرخ
شکر سرخ از انواع شکر می باشد و با شکر قهوه ای و شکر سفید فرق دارد، برخی از افراد فکر می کنند که شکر سرخ همان شکر قهوه ای است، اما در واقع تفاوت دارند. شکر سرخ یا طبرزد همان نوع طبیعی شکر است که هیچ ماده افزودنی به آن اضافه نشده است و از عصاره گیاه نیشکر تهیه می شود و حدود ۸۸% شکر دارد. برخی از افراد شکر سرخ را همان شکر قهوه ای می دانند اما با هم متفاوت می باشند.
شکر قهوه ای شکری است که در فرایند تولید در سیستم کارخانه ای ساخته می شود و با افزودن برخی مواد شیمیایی به آن اضافه می شود و ممکن است مقدار ویتامین ها و مواد معدنی آن کاهش یابد..شکر قهوه ای به شکل دانه های درشت در بازار عرضه می شود.شکر قهوه ای وقتی در آب ریخته می شود، آب را تغییر رنگ می دهد.
شکر قهوه ای و فشار خون
طبق آخرین یافته ها، کاهش مصرف شکر و نوشیدنی های شیرین شده با شکر یک روش بسیار خوب برای کاهش فشار خون و کاهش ریسک ابتلا به دیگر بیماری های مربوط به فشار خون می باشد. لازم بذکر است که تاثیرات مثبت کاهش مصرف شکر تنها برای افراد چاق و افرادی که فشار خون بالا دارند نبوده و در جهت حفظ سلامت افراد دیگر نیز بسیار موثر خواهد بود .
نحوه مصرف شکر قهوه ای
شکر قهوه ای را پودر کنید و به جای قند یا شکر سفید برای تهیه شیرینی به ویژه شیرینی خشک استفاده کنید. به این ترتیب بافت و طعم بهتری ایجاد می شود. اگر شیرینی با شکر قهوه ای تهیه شده باشد، پس از بازکردن در شیرینی آن را در جای مرطوب نگهداری کنید تا شیرینی به « سفت» تبدیل نشود. شیرینی های خانگی را نیز در ظروف دربسته نگهداری کنید. شکر قهوه ای را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری آب همراه با ۲ قاشق آبلیمو مخلوط کنید و به آرامی حرارت دهید تا شکر آب شود. به این ترتیب شکر، شکرک نمی زند. شکر قهوه ای ذوب شده را با خامه مخلوط کنید و برای تزیین بستنی یا دسرها از آن استفاده کنید.
تشخیص شکر قهوه ای تقلبی
شکر سفید و قهوه ای تصفیه شده معمولا زبرتر از شکر قهوه ای طبیعی و خام است و ملاس آن به راحتی با شستن از کریستال ها جدا می شود.
اما دانه های شکر قهوه ای طبیعی حتی با شستن نیز تغییر رنگ نمی دهند زیرا ملاس به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده آن ها می باشد.
زنظر سلامتی شکر قهوهای را برای جایگزینی شکر سفید توصیه کرد.
هر دو شکر سفید و قهوهای میتوانند قند خون شمارا بهسرعت بالابرده و درصورتیکه در مصرف آنها زیادهروی کنید ممکن است که به مشکلات جدی سلامتی مثل چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مبتلا شوید. مصرف شکر سفید یا قهوهای را تا حد امکان محدودسازید و بیش از 5 تا 10 درصد از کالری روزانه خود را به آنها اختصاص ندهید تا از خطرات ذکرشده در امان بمانید. شکر قهوهای و سفید ازنظر ساختار و ارزش غذایی چندان از یکدیگر متفاوت نیستند و تنها در طعم، رنگ و شکل دادن به غذاها متفاوت هستند. فرقی نمیکند که شکر سفید یا شکر قهوهای انتخاب شما باشد؛ هر دو آنها میتوانند به یک اندازه در صورت استفاده زیاد برای سلامت بدن مضر باشند و موجب مشکلات سلامت جدی شوند.
موضوع دیگر در خصوص تاثیر قهوه ی فوری سوپریم برای لاغری این است که این محصول سبب می شود تا مقاومت بدن به انسولین کاهش پیدا کند و همچنین این فراورده یک اثر ضد التهاب قوی دارد
برای در امان ماندن از خطرات مصرف بیشازحد شکر باید در برنامه غذایی خود بخصوص در برنامههای از این ماده غذایی یا کمتر استفاده کرده و یا اصلاً استفاده نکنیم. برنامههای رژیم لاغری بهاره غفاری که در قسمت سایت ارائه میشود مصرف شکر و قند را به حداقل رسانده تا از عوارض بشمار مصرف شکر چه قهوهای و چه سفید دور بمانیم.